Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok

Örökbefogadható kiskutyák és hazai divattervezők kollekciói mutatkoznak be

Gazdátlan állatok és a legújabb hazai kollekciók: nem mindennapi eseménnyel támogatják az örökbefogadható kutyusokat a hazai sztárokban.

Orosz Cynthia kezdeményezésére egy igazi különleges élményben lehet része, aki részt vesz és ellátja a Stories I Dogs on the catwalk powered by GLAM events eseményre, december 9-én.

A késő délutáni esemény 2023 egyik legérdekesebb rendezvénye lesz, ahol nem csak egy divatbemutatót láthatnak majd a nézők, de egy örökbefogadó est részesei is lehet, ahol gazdira váró kiskutyák vonulnak a hazai divattervezők és magyar márkák (Meedo by Rubint Réka, NRN Privée, PrincessFaktory, Indi-go) kollekcióit bemutató modellekkel a kifutón. A divatbemutató után ráadásul a színpadon lévő árva kutyusokat is örökbe fogadni majd, az erről szóló szándékot pedig még az eseményen be lehet jelenteni. A gazdátlan ebek így új esélyt kaphatnak egy boldogabb, minőségibb élethez.

Az ürömi menhely 8 kutyusa közül az ürömi eseménynek már most sikerült két ebet szerető gazdikhoz elhelyezni.

„2018-ban volt már egy Dogs on the catwalk rendezvényünk, ahol a Vigyél haza Alapítványt támogattuk. Az esemény rendkívül eredményes volt, minden kutyát örökbe tudtunk adni, és még pénzt is gyűjtöttünk. A decemberi úgy éreztem, ismét fontos a segítségnyújtás a menhelyeken, hiszen általában ilyenkor fogynak el a tartalékok. A célunk a valódi segítségnyújtás, és egy igazán jó élmény nyújtása azoknak, akiknek fontos ez a nemes ügy. A rendezvényen edukációs céllal kerekasztal-beszélgetést rendezünk a felelős állattartásról, de lesz dog dancing show, énekesnő és tombola is” – mondta el az esemény ötletgazdája, dr. Orosz Cynthia

Ez a kutyusok utolsó esélye

Cynthia hozzátette, nem csak az élmények és az emberi kapcsolódásoknak kiváló platformja ez az esemény, de az árva kutyák örökbefogadási és gazdához jutási esélyeit is növeli.

A csomagolás, a körítés nagyon sokat számít még ilyenkor is. A mostani kutyusok esetében sokakról teljesen lemondtak már, ezzel az eseménnyel pedig könnyedebben tudunk új, minőségibb életet nekik. A kutyák feltétel nélküli szeretet adnak, nekünk is kötelességünk tenni értük, viszonozni azt” – tette hozzá az ötletgazda.

Az esemény és nemes ügy mellett nagykövetként a hazai celebvilág is kiállt, sőt többen virtuális nagykövetként segítik az ügyet: Rubint Réka, Schobert Lara, Árpa Attila, Nagy Sanyi, Gelencsér Tímea, Balogh Eleni, Horváth Cintia, Anfisa Bulgakova és sokan mások érezték úgy, hogy csatlakozniuk kell a fejlesztéshez.

Rubint Réka elmondta, számára nem volt kérdés, hogy az ügy mellé áll: amellett, hogy rendkívül fontosnak tartja az állatok védelmét, Norbi életét is kutyájának Hacsinak köszönheti.

„Hacsi, a kutyánk nincs, a férjem, Norbi sincs most. Én neki köszönhetem Norbi életét. A kutyánk felismerte, hogy baj van, mikor Norbi ott feküdt a házunk előtt, az emberek nemálltak meg, nem vettem észre, hogy ott fekszik. Az a feltétel nélküli szeretet, amit a kutyák adnak, leírhatatlan. Kötelességemnek érzem, hogy ahol tudjak segítsek. Azt gondolom, az emberek rengeteg mindent tanulhatnak a kutyáktól. Még a jó emberek is” – fejtette ki Rubint Réka.

Réka elmondta, a napokban megjelent Rubint Réka ruhakollekcióját is itt mutatja majd be.

A jegybevétel teljes egészében az Ürömi menhelyet támogatja. Ha kíváncsi vagy élőben a divatbemutató négylábú modelljeire vagy támogatnád az ügyet az alábbi linken tudod megtenni.

Kutyajó tettek napja