Valter Attila: Rég ment ennyire jól, sok összetett menő mögöttem végzett

Valter Attila

Valter Attila remekelt a Giro d’Italia brutális hegyi befutóval zárult királyszakaszán, a 222 kilométeres vasárnapi táv nagy részét szökésben tekerte végig, az utolsó néhány kilométeren szakadt csak le, végül a 18. helyen végzett a 15. szakaszon. 

A célbaérés után az M4 Sportnak azt mondta, az eredménytől függetlenül nagyon elégedett és egyáltalán nem bánja, hogy végül befogta a főmezőny. 

„Nagyon örülök, tényleg, régen ment ennyire jól, magabiztosan, higgadtan, türelmesen” – kezdte Várhegyi Benjáminnak, az M4 Sport riporterének adott értékelését a Visma-Lease a Bike magyar bajnoka.

Valter végül közel 5 percet kapott a szakaszgyőztes Pogacartól, mint mondta, ez csak nézőpont kérdése, hogy sok vagy kevés.

„Egy picit megpróbáltam beállni neki itt a végén, kíváncsi voltam, elképesztő, milyen tempót megy” – utalt arra, amikor a szökevények közül egyedüliként megpróbálta felvenni a győzelemre törő szlovén sztár tempóját.

Hozzátette, elégedett a lábaival, jól érezte magát: „sok összetett menő mögöttem végzett, nincs okom panaszra”.

„Megvolt bennem az erő a szökésre, nem stresszeltem azon, hogy muszáj ma jól mennem, egyszerűen csak ki akartam adni, ami bennem van, és ezzel a mentalitással könnyebb volt mindig a jó csoportban lenni, meg a lábak is jók voltak hozzá, megvolt a kellő erő és önbizalom” 

– mondta.

„Nem vagyok csalódott, hogy utolért a főmezőny, örülök, hogy ilyen jól ment” – zárta szavait.

Remek teljesítményével hat pozíciót javítva az összetett 27. helyére lépett fel,  47:13 perc lemaradással.

Results powered by FirstCycling.com

A hétfői szünnapot követően kedden a Livigno és Santa Cristina Valgardena közötti 202 kilométeres szakasz vár a mezőnyre.

Forrás: M4 Sport

Filippo Ganna nyerte az újabb egyéni időfutamot