Filippo Ganna nyerte az újabb egyéni időfutamot

Ganna
Filippo Ganna. Fotó: Zac Williams

Filippo Ganna nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen a szombati egyéni időfutamot, ezzel visszavágott az összetettben éllovas Tadej Pogacarnak. 

Az Ineos Grenadiers versenyzője 35:02 perccel ért célba a Castiglione delle Stiviere és Desenzano del Garda közötti 31,2 kilométeres szakaszon, de több mint két órát kellett várnia az ünneplésre, mivel Pogacar volt az utolsó bringás, aki teljesítette a távot. A szlovén összetettbeli éllovas 29 másodperccel lassabb volt, így a második helyen zárt, mögötte pedig a holland Thymen Arensman lett a harmadik. 

Pogacar nyerte a hetedik szakaszt és az előző egyéni időfutamot is, így Ganna visszavágott a szlovén bringásnak, aki ennek ellenére megerősítette helyét és viselheti tovább rózsaszín trikóját, míg az olasz Ganna csapattársa, Geraint Thomas viszont összetettben feljött a második helyre, ezzel megelőzve a Bora-Hansgrohe együttesét erősítő Daniel Felipe Martínezt.  

Valter Attila 4:19 perces hátránnyal az 55. helyen zárt, a szakasz után pedig az M4 Sport helyszíni stábjának elmondta, hogy sokkal jobban érezte magát az időfutamon, sokkal könnyebben ment és stabil tempót tudott tartani.  

“Hát ez egyáltalán nem volt sík időfutam, bár lehet, a szintrajzon annak tűnik, de én végig azt éreztem, hogy vagy föl, vagy lefelé megyünk, és sík nem nagyon volt” – kezdte értékelését a magyar bajnok, majd hozzátette, nem voltak nagy dombok és emelkedők, de a közepén volt egy meredek rész, ott viszont jól esett kiállnia a nyeregből. 

“Nekem nagyon tetszett ez az időfutam. Nem jártam be, mert igyekeztem egy kicsit nyugodtabb napot tartani, Bresciában voltam, kávézgattam, jól éreztem magam. Nagyon fontos ez is a hegyi szakaszok előtt, és azért, hogy ne fárasszam el magam, ha bejártam volna a pályát, akkor még jobban akartam volna nyomni”  – hangsúlyozta, majd elárulta, hogy a rádiója nem működött, és nem tudta, merre megy, így az előtte lévő motorost figyelte, illetve az órája is jelezte a kanyarokat.

A következő szakaszról pedig elmondta, hogy bár szinte biztos Pogacar győzelme, mégis szeretne szökni, hiszen itt a lehetőség a gyakorlásra. 

Results powered by FirstCycling.com

Vasárnap a Manerba del Garda és Livigno közötti 222 km-es szakasz vár a mezőnyre, hegyi befutóval.

(MTI)

Milan triplája sprintbefutóban, Valter a mezőnnyel ért célba