Az FTC-Telekom Waterpolo egy lépésre a címvédéstől

Vigvári Vendel
Vígvári Vendel, a Ferencváros (b) és Bedő Krisztián, a Vasas játékosa (j) a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének első, FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd Vasas Plaket mérkőzésén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A címvédő Ferencváros nyerte a férfi vízilabda ob I döntőjének első, szombati felvonását, így egy győzelemre került története 26. bajnoki címétől.

A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott zöld-fehérek a Vasas elleni, Margitszigeten rendezett összecsapáson a szoros első negyed után villámgyorsan elléptek riválisuktól és végül 13-7-es győzelmet arattak.

Az FTC immár 55 mérkőzés óta veretlen az ob I-ben, Magyarországon legutóbb 2022. március 19-én kapott ki, akkor a Szolnok győzte le.

A két győzelemig tartó döntős párharc második mérkőzését kedden ugyancsak a Margitszigeten rendezik.

E.ON férfi vízilabda ob I

Döntő, 1. mérkőzés:

FTC-Telekom Waterpolo – A-Híd VasasPlaket 13-7 (1-1, 5-1, 6-3, 1-2)
Gól:
 Argiropulosz, Varga Dé. 3-3, Nagy Á., Di Somma, 2-2, Varga Vi., Vigvári Ve., Fekete 1-1, illetve Burián 2, Konarik, Lakatos, Rasovic, Dedovic, Randelovic 1-1.

A Ferencváros a második elődöntőt játssza június 5-én Máltán a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében

A sorozat honlapja alapján a csoportelsőként továbbjutott zöld-fehérek a szerb Novi Beograddal csapnak majd össze 21 órától a final four második összecsapásán, míg az első elődöntőben, 19 órától a címvédő olasz Pro Recco és a görög Olimpiakosz találkozik. Előbbi együttesben Zalánki Gergő, utóbbiban Vámos Márton révén van magyar érdekeltség.

A bronzmérkőzést és a finálét június 7-én rendezik.

Június 5., szerda

Elődöntő:
Pro Recco (olasz)-Olimpiakosz (görög) 19.00
FTC-Telekom Waterpolo – Novi Beograd (szerb) 21.00

Június 7., péntek:
bronzmérkőzés 19.00
döntő 21.00

Forrás: MTI / MVLSZ

Csoportgyőztesként jutott négyes döntőbe az FTC-Telekom Waterpolo