Csoportgyőztesként jutott négyes döntőbe az FTC-Telekom Waterpolo

Vogel Soma

A Ferencváros 13-11-re legyőzte a vendég Barcelonetát kedden a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, így csoportgyőztesként jutott be a sorozat négyes döntőjébe.

Az már a zárókör előtt biztos volt, hogy Nyéki Balázs együttese ott lesz a végjátékban, a Komjádi Uszodában rendezett találkozón pedig – a görög Olimpiakosz korábbi sikere miatt – győzniük kellett a zöld-fehéreknek a négyes megnyeréséért. Ez főként a remek második negyedbeli játéknak köszönhetően sikerült is.    

Az FTC és az Olimpiakosz mellett, a másik kvartettből a címvédő olasz Pro Recco és a szerb Novi Beograd jutott be a négyes döntőbe, amelyet június 5. és 7. között rendeznek Máltán. 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

Negyeddöntős kör, 6. forduló:

FTC-Telekom Waterpolo – Barceloneta (spanyol) 13-11 (3-3, 5-1, 1-3, 4-4)
Gül:
 Vigvári Vendel 4, Mandics 2, Merkulov 2, Argyropoulos, Di Somma, Jansik, Nagy, Varga 1-1, ill. Pavillard 3, Sanahuja Carne 3, Munarriz Evana 2, Biel Lara, Perrone Rocha, Tahull I Compte 1-1.

Olmipiakosz (görög)-Brescia (olasz) 17-12 (6-5, 5-3, 4-3, 2-1)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) FTC-Telekom Waterpolo 14 pont, 2. (továbbjutott) Olimpiakosz 13, 3. Barceloneta 7, 4. Brescia 0

(MTI)

Győzelmével már biztosan bejutott a BL négyes döntőjébe az FTC-Telekom Waterpolo