Jelentős flottafejlesztést hajtott végre a török-magyar fuvarok specialistája

A Transemex Kft. 40 darab DAF XG vontatót vásárolt

Pénteken ünnepélyesen átvehette a Transemex Kft. a kulcsait annak a vadonatúj DAF XG vontatóból álló flottának, amely ezentúl fontos szerepet tölt be a Magyarország és Törökország közötti közúti kereskedelem lebonyolításában.

Az új DAF XG típusú nyerges vontatók Euro VI-os károsanyag-kibocsátású motorokkal vannak felszerelve. A Transemex Kft. összesen negyven darabot vásárolt ebből a típusból. A modell 2022-ben az Év Teherautója volt, a márka pedig 15 éve piacvezetőnek számít Magyarországon.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy korszerű járművekkel fejleszthetjük a járműparkunkat, mivel nemcsak a sofőrök kényelme fog javulni, hanem jelentős lépést teszünk a károsanyag-kibocsátás csökkentés felé is. Az új DAF XG ugyanis 4-5 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel elődeihez képest” – hangsúlyozta Melih Sismanoglu, a Transemex Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az újonnan beszerzett teherautók várhatóan Magyarország és Törökország között fognak árut szállítani.

A vállalat a török-magyar fuvarok specialistájának tekinthető, amely évtizedek óta megbízható partnernek számít a keleti irányú fuvarok terén. Hazánk és Törökország gazdasága hosszú ideje stabil. A Törökországból érkező import évről évre magasabb: míg 2023-ban 1.617 millió amerikai dollár értékben érkezett török áru hazánkba, 2.329 millió amerikai dollár export árú ment Magyarországról Törökországba. 2024 első negyed évben összes kereskedelmi export-Import érteke 1,1 milliárd USD.

Két nemzet külkereskedelmi tárgyalások és megállapodások alapján közép távú kitűzött célja 6 milliárd USD.

A Transemex Kft. összesen 80 darab vontatóval és 105 darab félpótkocsival rendelkezik. A pótkocsik SCHMITZ és KASSBÖHRER gyártmányú, megtalálható közöttük Mega XL, XXL ponyvás, valamint dobozos és DOUBLE-DECK dobozos változat.

A cég 1989 decemberében alakult meg Magyarországon, akkor még elsősorban szállítmányozó vállalatként. Jelenleg többféle tevékenységet végez, amely stabil és biztos alapokon nyugvó fejlődést és bővülést tesz lehetővé. Árbevétel szerint nézve a legfontosabb pillér a Transemex számára a fuvarozás és a szállítmányozás, de raktár logisztika, vámügyintézési, szerviz, illetve intermodális szállítási szolgáltatásokat is kínál.

A cég központja Dunaharasztiban található, ahol egy 27 500 négyzetméteres alapterületű telken saját székházat, javító műhelyet, valamint műszaki vizsga, mosó, logisztikai raktár, parkoló telephelyet tart fenn.