A kormánypárti politikusok nekimennek a HELL Energy-nek? Kötve hiszem!

energiaital

Annak idején a fellelkesült Lázár János – aki elmondása szerint azelőtt sosem ivott sört – , óriási nekibuzdulásában a Tiltott Csíki Sör védelmében még a holland óriás Heinekennek is nekiment.

Volt purparlé rendesen, a holland sörgyártó időközben leépítette martfűi részlegét, majd a soproni bővítéshez már bőven lapott vissza nem térítendő állami támogatást.

Eddig tartott a sörös szabadságharc. Ugyancsak Lázár később azzal riogatott, hogy meg kell rendszabályozni az olyan multinacionális kiskereskedelmi láncokat, mint az Aldi, Lidl, Tesco, etc.

Ám később megsúgták a honatyának, hogy éppen ezek a láncok vásárolják el a magyar termelők és magyar élelmiszeripari cégek termékeit, sőt a környező országokba ezek a “gonosz multik” exportálják a magyar termékeket.

Most valami rejtélyes oknál fogva a kormánypárti frakciószövetség elérkezettnek látja az időt, hogy megregulázza az energiatalokat is.

Nincs új a nap alatt, két évtizeddel ezelőtt Magyarországról az akkor még egyeduralkodó osztrák “Vörös Bikát” tiltották ki.

Az energiaitalok vásárlásának és fogyasztásának 18 éves kor alatti betiltását javasolja Hollik István és Nacsa Lőrinc, a kormánypárti frakciószövetség két képviselője; ezt a politikusok közös keddi videónyilatkozatukban jelentették be.

“Mind a ketten háromgyermekes édesapák vagyunk, így a gyermekvédelem nálunk a politikai feladaton túl szülői kötelességet is jelent” – fogalmazott Hollik István (KDNP). Hozzátette: jól látják a gyermekekre leselkedő veszélyeket, amelyek egyike az energiaitalok akár mindennapos fogyasztása.

Megemlítette: az elmúlt négy esztendőben a mentőszolgálat évente átlagosan száz esetben látott el 18 év alatti gyereket energiaital fogyasztása miatt. Ez teljesen világossá teszi, hogy a termékek fogyasztása ebben a korosztályban egészségügyi kockázatot jelent – mondta.

Frakciótársa, Nacsa Lőrinc arra emlékeztetett: egy éve Hatvanban szívleállás miatt halt meg az iskolában egy 14 éves fiú, aki az eset előtt is energiaitalokat ivott. A tanárok pedig arról számolnak be: gyakori, hogy “a gyerekek 10-11 óra környékén elalszanak az órán”, mert akkor múlik el az iskolakezdés előtt elfogyasztott energiaitalok hatása.

“Egyértelmű tehát, hogy ebben az ügyben lépnünk kell” – jelentette ki Nacsa Lőrinc, az alkoholtermékekhez hasonló besorolás mellett érvelve.

Kíváncsian várom a HELL Energy reakcióját, arról a magyar tulajdonú energiaital-gyártó sé forgalmazó cégről van szó, ami folyamatosan állami támogatásokban részesül újabb és újabb beruházásai létrehozásában.

Forrás: MTI

Kocsis Máté: magyarázatot várunk Svédországtól!