Már a metróban is elérhető az egylépéses jegyérvényesítés

    A metróban is elérhető az egylépéses jegyérvényesítés a BudapestGO applikációját használó ügyfelek számára – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

    A közlemény szerint október elejétől már az összes metróvonalon elérhető a gyors, egyszerű, NFC-s jegyérvényesítési lehetőség.


    Az egylépéses jegyérvényesítést lehetővé tevő, NFC feliratú matricát az 1-es, a 2-es és a 3-as metróvonal bejáratánál elhelyezett hagyományos jegyérvényesítő készülékek környékén kell keresni.


    A 4-es metróban, illetve a földfelszíni járműveken már hetek óta üzemben lévő rendszernek köszönhetően négy lépéssel, így akár tíz másodperccel is gyorsabban kezelhetik jegyüket vagy bérletüket az utasok.


    Az NFC-s érvényesítéshez nem szükséges megnyitni a BudapestGO applikációt, elég feloldani az okostelefonokat, majd az NFC-matrica előtt stabilan tartani 1-2 másodpercig.


    Az NFC-technológia segítségével a BudapestGO applikáció felismeri, ha a készüléken van érvényes vásárolt jegy vagy bérlet, és automatikusan érvényesíti a jegyet vagy beolvassa a bérletet – írták.

Forrás: Egyszer már láttam autót & MTI