A Vasas legyőzte a Szombathelyi Haladást

Vasas

A Vasas hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Haladást a labdarúgó NB II 32. fordulójának a hétfői zárómérkőzésén, így újra feljutó helyen áll.

A fővárosiak a 18. percben megszerezhették volna a vezetést, de az ex-szombathelyi Tóth Milán kihagyta az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest. Bő tíz perccel később aztán az ősszel még a Haladásban játszó Doktorics Áron lövése után már előnyben voltak az angyalföldiek, akik ezt a lefújásig meg is őrizték.

Sikerével Gera Zoltán csapata visszaelőzte a Győrt és ismét a második, feljutó helyen áll a két csapat jövő hétfői, Rába-parti rangadója előtt.

A bajnok Nyíregyháza már korábban biztosította NB I-es tagságát a következő szezonra.

Gera Zoltán, a Vasas vezetőedzője

“Az első félidőben jó ritmusban és tempóban futballoztunk, folyékony volt a játékunk. Helyzeteket alakítottunk ki, igaz, lehetett volna többet is, ha az utolsó passzaink jobban sikerülnek, vagy rámenősebbek vagyunk. Összességében az első játékrészben a támadójátékunkkal elégedett voltam és védekezésben is jó volt a tempónk, nem engedtük ellenfelünknek, hogy sokat birtokolja a labdát. Fordulás után az volt a legnagyobb probléma, hogy siettettük a játékot, túl gyorsan veszítettük el a labdát, kapkodóbbá váltunk az első 45 perchez képest. Ellenfelünk is bátrabban jött előre, próbált letámadni minket, de komoly helyzetre nem emlékszem a hajráig. Nekünk megvoltak la ehetőségeink, amelyekkel lezárhattuk volna a mérkőzést, ám sajnos nem sikerült, ilyenkor pedig a rivális az utolsó 5-10 percben kockáztat, mindent egy lapra tesz fel. Ettől függetlenül úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, még úgy is, hogy a vége izgalmas lett. Győzelmi kényszerben léptünk pályára és fontos, hogy a csapatot nem törte meg a kihagyott tizenegyes. Ha a második félidőben is abban a ritmusban játszunk, mint az elsőben, akkor könnyebb dolgunk lett volna.”

A 33. forduló programját Pünkösdhétfőn az ETO FC Győr – Vasas FC összecsapás zárja, ami lényegében az NB I-es tagságról dönt. Papíron az angyalföldieknek jó a döntetlen, de kizárt, hogy Gera Zoltán együttese a pontosztozkodásra rendezkedjen be.

Merkantil Bank Liga NB II, 32. forduló

Vasas FC – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Gól:
 Doktorics (28.)
Vasas FC: Jova – Pávkovics, Baráth, Ódor – Bakti (Girsik, 62.), Berecz, Urblík, Hinora (Vida, 82.), Doktorics – Tóth, Radó (Bukta, 73.)
Haladás: Pálfi – Nyíri (Csernik, 74.), Jagodics, Ene, Bolla – Horváth R., Rácz, Zvekanov (Szakály A., 80.), Erdei, Szijjártó (Katona, 74.) – Mohos (Kelemen, 46.

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza Spartacus FC 73 pont – már bajnok, 2. Vasas FC 64, 3. ETO FC Győr 63

Forrás: MTI / Vasas

Az ETO FC Győr Bumba duplájával fordított és nyert Kazincbarcikán