Svéd válogatott játékost igazolt a DVSC Schaeffler

Thorleifsdóttir
A következő szezontól a Debrecen női kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását Kristin Thorleifsdóttir (#29)

Nemrég kiderült, hogy a szezon végén Kácsor Gréta és Planéta Szimonetta is elhagyja a debreceni női kézilabdaklubot, így aztán a vezetőknek erősítés után kellett nézniük.

A válogatott Kácsor Gréta az idény végén távozik a DVSC női kézilabdacsapatától.

“Nagyon szeretek Debrecenben lenni, de az élet most úgy hozta, hogy tovább kell állnom” – mondta a 23 éves balátlövő a klub honlapján. “Várom már az új kihívásokat, addig is mindent megteszek, hogy elérjük a céljainkat a szezon hátralévő részében.”

 A 2018-ban junior világ-, 2019-ben pedig junior Európa-bajnok Kácsor tavaly nyáron igazolt Vácról Debrecenbe. A DVSC-Schaeffler színeiben eddig 53 tétmérkőzésen 230-szor volt eredményes.

Nem él egyéves opciós lehetőségével és már a mostani szezon végén távozik a Debrecen női kézilabdacsapatától Planéta Szimonetta.

A korábbi válogatott átlövő jelenlegi szerződése – a klub honlapjának híre szerint – 1+1 évre szól, de most jelezte, a plusz egy szezont nem vállalja, mert szeretne ismét külföldön játszani. 

Planéta 2021 nyarán érkezett Debrecenbe és eddig 79 tétmérkőzésen 253 gólt szerzett. Az NB 1-ben 58 meccsen 176-szor volt eredményes. Debreceni játékosként került vissza a magyar válogatott keretébe, s szerepelt a 2021-es spanyolországi világbajnokságon. Első debreceni évében bajnoki bronzérmet szerzett a DVSC-vel, a legutóbbi szezonban pedig a bajnokság mellett a Magyar Kupában is bronzérmes lett. 

“Nagyon szeretem a csapatot és a klubot, mindenkit, aki itt körülöttünk sürög-forog. Ez egy igazi családias közeg, de mindenkinek az életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, hogy váltásra, valami újra van szüksége. Nekem ez most jött el” – nyilatkozta a honlapnak a 29 éves játékos. 

“Úgy érzem, hogy változásra van szükségem és nagyon szeretnék újra külföldön játszani, hiszen nekem csak pozitív tapasztalatim vannak a légiós életről. Az az igazság, hogy nem vagyok már fiatal, úgy érzem, közeledik a kézilabdás pályafutásom vége, így ha nem most, akkor mikor tudnám megvalósítani ezt a vágyamat. Nehéz döntés volt, hiszen az ismeretlenbe ugrom megint, de azt éreztem, hogy valami még hiányzik az életemből.”

A következő szezontól a Debrecen női kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását Kristin Thorleifsdóttir

A DVSC Schaeffler honlapjának keddi beszámolója szerint a svéd válogatott játékos két évre kötelezte el magát a hajdúságiakhoz.

“Úgy gondolom, az idei, Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítmény azt mutatja, hogy a Debrecen egy olyan feltörekvő csapat, amelyben még sok potenciál van. Alig várom, hogy együtt lehessek az új csapattársakkal, találkozhassak a szurkolókkal és persze azt is, hogy sok meccset nyerjünk együtt” – mondta a 25 éves jobbkezes átlövő.

Thorleifsdóttir 2019-ben mutatkozott be a válogatottban, amelyben azóta 53 meccsen szerepelt. Az elmúlt években a svéd csapattal négyszer volt egyetlen lépésre a dobogótól a világversenyeken, ugyanis a 2020-as és a 2022-es Eb-n, a 2021-es olimpián és az idei világbajnokságon is a negyedik helyen végzett. A vasárnap befejeződött tornán minden mérkőzésen játszott.

Forrás: DVSC Schaeffler / MTI

Norvégia hatgólos hátrányból fordított Dánia ellen, a svédek lesznek a magyarok ellenfelei az olimpiai selejtezőtornán

Európa-bajnok svéd kapust igazolt a Szeged kézilabdacsapata