Készen áll az olimpiára a csaknem százéves stadion

Yves-du-Manoir Stadion

Befejeződtek a felújítási munkálatok az Yves-du-Manoir Stadionban, így a csaknem százéves létesítmény készen áll a jövő évi, párizsi olimpiára. 

Az insidethegames.biz szakportál beszámolója szerint hétfőn adták át a legendás stadiont, amely az 1924-es ötkarikás játékok fő helyszíne volt, ott rendezték ugyanis a nyitó- illetve záróceremóniát, az atlétika versenyszámait és a labdarúgó-mérkőzéseket is. 

Ezúttal egy teljeskörű, százmillió eurós (csaknem 38,3 milliárd forintos) renováláson esett át a 15 ezer férőhelyes létesítmény, amelyben jövőre gyeplabdamérkőzéseket rendeznek július 27. és augusztus 9. között.

A csaknem egy évszázad alatt több mint 250 nemzetközi eseményt rendeztek a Colombes-ban található Yves-du-Manoir Stadionban, amely kilenc kilométerre van a párizsi olimpiai falutól. A létesítmény történetének leghíresebb pillanata az 1924-es olimpiához kötődik Harold Abrahams és Eric Liddell brit atléták ikonikus futása révén, amely a Tűzszekerek című film legendás jelenetévé vált.

Magyar szempontból viszont rossz emlékű a helyszín, mivel az 1938-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében Magyarország 4-2-es vereséget szenvedett az olaszoktól.

(MTI)

A Magyar Paralimpiai Csapat eddig 7 sportágban 12 kvótát szerzett