Sávolt Attila: Marozsán akár Grand Slam-tornát is nyerhet

Marozsán-Zverev

Marozsán Fábián három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

“Az első szettben mindketten magas színvonalon játszottunk, remek labdameneteink voltak, kicsit gyilkoltuk egymást a pályán” – közölte menedzsmentjének tájékoztatása szerint Marozsán Fábián

“Meg akartam nyomni a másodikat is, de sajnos elvesztettem a szervámat már az elején, ami megzavart. Ez a három gém olyan hullámvölgy volt, amiből nem tudtam visszajönni. Kicsit elment a fejem is, ötlettelen voltam, lassultak a labdák, nem sikerült nyerőt ütni, aztán 4:0-nál már inkább elengedtem, próbáltam energiát vinni a szervezetembe, enni-inni, hogy a döntő szettre felkészüljek” – elevenítette fel az első két játszmát. 

A harmadikról azt mondta, kezdett ismét jobban játszani, és edzője, Balázs György is biztatta, hogy az ellenfél sem tud végig hibátlanul játszani, és ha van még ereje, akkor adja ki magából, amit csak lehet. 

“Azt tanácsolta, hogy gyűrjem a játékot, menjek bele hosszabb labdamenetekbe, ne mindent erőből üssek, mert az fekszik neki, hanem kényszerítsem rá, hogy neki is dolgoznia kelljen a pontokért. Jött is a hullámvölgy nála, és elvettem az adogatását, 4:1-nél pedig már látszott, ő sem hiszi el igazán, hogy megfordíthatja a meccset” – nyilatkozta a magyar teniszező, aki az esőzések miatt három egymást követő napon lépett pályára.

Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója szerint Marozsán Fábián akár Grand Slam-tornát is nyerhet

 “Fantasztikus, hihetetlen és óriási öröm, illetve büszkeség valamennyiünk számára” – jelentette ki a korábbi top 100-as játékos az MTSZ közösségi oldalán. 

“Ezek a győzelmek nagyszerű jövőt prognosztizálhatnak, és még sok ideje van, hiszen ez az első éve az ATP Touron. Az ő karrierjében bármi benne lehet, még egy Grand Slam-győzelem is” – fűzte hozzá Sávolt Attila, aki nemrég szívinfarktuson esett át.

Bardóczky Kornél, az MTSZ fejlesztési igazgatója arról beszélt, hogy számára ez nem nagy meglepetés, mivel tudja, hogy Marozsánban mekkora potenciál van.

“Hihetetlenül veszélyes tenisze van, mindkét oldalról agresszívan és gyorsan tud ütni, és ha megy neki a játék, és jó zónába kerül, akkor mint az eredmények is mutatják, bárkire veszélyes lehet. Most összejön az a találkozó Alexander Zverev ellen, amelyre már februárban is vártunk” – utalt arra, hogy a 3-2-re elvesztett Davis Kupa-selejtezőn a németek legjobbja nem jött el Tatabányára. A korábbi DK-válogatott közölte, Marozsán a top 20-ba is kerülhet a következő években.

“Több mint öt éven át a szövetség kötelékében edzett, ez nekünk jó visszaigazolás, hogy igenis Magyarországról is el lehet jutni ilyen magasságokba” – erősítette meg Bardóczky Kornél.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy az év elején közölte Marozsánnal: jól megoldja a nehéz helyzeteket, és felnőtt a feladathoz.

“Szerintem ezt egyre inkább ő is elhiszi. Az 1000-es versenyek sokszor a Grand Slamekhez hasonlíthatók, és Fábi is szerintem így készült Miamira, szépen összeállt a játéka. Ő az a fajta játékos, aki a meccs közben fel tudja ismerni az ellenfél gyengéit, és képes arra, hogy ezeket ki is játssza” – mondta a szakvezető.

A rangsorban 57. Marozsán csütörtökön vívja karrierje harmadik ATP-negyeddöntőjét a világranglistán ötödik Zverev ellen. A nyolcaddöntőjével máris a legjobb 50 közé lépett előre az élő világranglistán.

A csütörtöki játékrend szerint a Marozsán-Zverev találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik. A mérkőzést élőben közvetíti a MATCH4 és a NET4+ is.

Az ATP Tour és a WTA Tour eseményeit Magyarországon kizárólag a Network4 csatornái közvetítik. Az előfizetők a NET4+ streamingplatfomon minden közvetített mérkőzést élőben láthatnak

ELŐFIZETÉSÉRT KATTINTSON IDE!

Miami Open presented by Itau

Negyeddöntő:

Carlos Alcaraz (spanyol, 1) – Grigor Dimitrov (bolgár, 11.)
Alexander Zverev (német, 4.) – Marozsán Fábián 
Danyiil Medvegyev (orosz, 3.) – Nicolas Jarry (chilei, 22.)
Jannik Sinner (olasz, 2.) – Tomas Machac (cseh)

Forrás: Arena4 / MTI

Marozsán legyőzte Alex de Minaurt is Miamiban