A Continental PremiumContact 7 modellje nyerte az „Auto Club Europe” nyári gumiabroncs tesztjét

  • Az Auto Club Europe (ACE) a Continental nyári gumiabroncsát “erősen ajánlottnak” minősítette
  • A PremiumContact 7 rendelkezik a tíz versenyző abroncs között a legrövidebb féktávolsággal száraz és vizes úton egyaránt
  • A nyertes 225/45 R 17 méretű gumiabroncs kompakt és középkategóriás autókra alkalmas

Az Auto Club Europe (ACE) közzétette legújabb nyári gumiabroncstesztjét, melynek győztese a Continental PremiumContact 7 modellje lett. A szakértők az Osztrák Autó-, Motoros és Kerékpáros Szövetséggel (ARBÖ) és a német Műszaki Ellenőrzési Hivatallal (GTÜ) közösen tíz 225/45 R 17 méretű abroncsmodellt teszteltek egy Opel Astra Sportstoureren és egy Golf VII Varianton. A szerkesztőség szerint „osztályelsőként” a Continental autógumi rendelkezett a legrövidebb féktávval száraz és vizes utakon egyaránt, kezelhetőségét tekintve pedig „jó tapadást és igazán jó, kiegyensúlyozott kormányzási magatartást” mutatott.

A Continental PremiumContact 7 számos méretben kapható 16 és 21 coll átmérő között, 205 és 285 milliméter szélességben, 60 és 35 százalékos szövetbetéttel. Alkalmas elektromos autókhoz, hibridekhez, valamint belsőégésű motorral hajtott személygépkocsikhoz és terepjárókhoz is. Az oldalfalon speciális EV-kompatibilis logójelzéssel van ellátva.

A Continental PremiumContact 7 abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is