Marozsán a második fordulóban búcsúzott Madridban

Marozsán
Marozsán Fábián

Marozsán Fábián a második fordulóban búcsúzott a madridi tenisztorna 7,8 millió dollár összdíjazású férfiversenyétől.

A világranglistán pályafutása legjobbjaként 37. magyar játékos a nyitókörben az orosz Aszlan Karacevet győzte le, a 64 között pedig a 22. helyen kiemelt argentin Francisco Cerundolo várt rá.

A két játékos idén az ausztrál nyílt bajnokságon is összecsapott, a kemény pályás mérkőzést Marozsán három szettben nyerte, amivel akkor bejutott a legjobb 32 közé.

Madridi találkozójuk ugyanakkor teljesen ellentétes képet mutatott: Cerundolo az első játéktól kezdve irányított, 4:0-ra elhúzott, és kevesebb mint fél óra alatt besöpörte a nyitószettet.

A második játszmára sem változott az összecsapás képe, a kevesebbet rontó, rengeteg nyerőt ütő, hatékonyabban adogató rivális ismét 4:0-s előnyt épített ki. Marozsán azonban nem adta fel, 1:5 után két meccslabdát is hárítva kiharcolta a rövidítést, és bár az ott összeszedett négypontos hátrányát is ledolgozta, 88 perc után végül mehetett gratulálni ellenfelének.

“Nem adtam könnyen a meccset, de tény, hogy végig futottam az eredmény után” 

– ismerte el menedzsmentje sajtóközleményében Marozsán.

Hozzátette, nem arra fogja a kiesést, hogy a korai kezdés miatt nem pörgött fel eléggé, mert bár nem szereti a korán kelést, edzőjével mindent megtettek, hogy jó állapotban legyen a kezdésre, és nem is érezte, hogy bármi gond lenne.

“Az első játékot jól kezdtem, 30-0-re vezettem, aztán kicsúsztak a dolgok a kezeim közül. Rosszul találtam el, nem tudtam jól követni a labdamozgást, hidegnek éreztem az izmaimat is” 

– magyarázta.

Hozzátette, ellenfele ezúttal remekelt a pályán, szinte hibátlanul teniszezett, alig volt ki nem kényszerített hibája.

“Nagyon magas színvonalú volt a játéka, én pedig kilátástalannak éreztem a helyzetet, mégis bíztam benne, hogy legalább egy százalék esélyem van rá, hogy megfordítsam a mérkőzést. Küzdöttem végig, nem akartam, hogy 6:2, 6:0 legyen a vége”

– nyilatkozta.

Marozsán felidézte, a folytatásban egyre jobban ráérzett, mit kell csinálnia, és remélte, ettől kicsit elbizonytalanodik az argentin, de 6:5-nél ellenfele simán hozta az adogatását, a rövidítésben is jobban kezdett, ő pedig már nagyon későn kapaszkodott vissza.

“Nem volt jó napom, kicsit meg is fáztam a meccs előtt, és ezúttal lenyomott a pályáról” 

– ismerte el.

A kemény pályás szezon után a magyar teniszező négy mérkőzést játszott salakon, és bár jó eredményei miatt később váltott borítást, mint korábban, úgy érzi, egyre jobban megszokja ezt a felületet.

“Ha minden tornán nyerek egy-két mérkőzést, és akad mondjuk egy kiugró eredmény is, azzal stabilizálom a jelenlegi ranglista-helyezésemet”

– mondta.

Bár szó volt róla, hogy ha Madridban nem szerepel a második héten, akkor Cagliariban indul majd challenger tornán, végül úgy döntött, inkább már péntek este hazautazik, hogy pihenjen néhány napot, mielőtt útnak indul újabb négy hétre.

Mutua Madrid Open

2. forduló (a 32 közé jutásért):

Francisco Cerundolo (argentin, 22.) – Marozsán Fábián 6:2, 7:6(5)

(MTI)

Marozsán Fábián két rövidítést nyert meg Karacev ellen