Gond nélkül jutott a nyolc közé az FTC-Telekom

FTC-Telekom
Fotó: Csudai Sándor

Gond nélkül, három győzelemmel jutott a nyolc közé az FTC-Telekom a jégkorong Kontinentális Kupa belgrádi köréből, miután vasárnap 6-1-re verte az ukrán Szokol Kijevet. 

A zöld-fehérek pénteken 5-0-ra győzték le a litván Kaunas Cityt, szombaton este pedig 10-0-ra a házigazda Crvena zvezdát. Egyetlen gondot csupán az jelentette, hogy éjfél körül kerültek ágyba a játékosok, és vasárnap már 13.30-kor meccsük volt.

Ennek ellenére alig telt el két perc, amikor Lauri Kärmeniemi megkezdte a gólgyártást. Bár az ukránok egyenlítettek – ez volt az első kapott gólja az FTC-nek a tornán -, utána már nem volt megállást. A harmad végén 5-1-re vezetett a magyar bajnok. A mérkőzés derekán Galajda Zsombor – aki addig két találatot előkészített – maga is eredményes volt. 

A folytatásban már nem esett újabb gól, így az FTC mint a kvartett első helyezettje jutott tovább a november 17-19-i körbe, amelyet az olaszországi Cortina d’Ampezzóban rendeznek. Ott a házigazda SG Cortina, a dán Herning Blue Fox és a lengyel GKS Katowice vár a zöld-fehérekre. A cortinai négyesből pedig az első két helyezett kerül a január 12-14-i négyes döntőbe.

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője

„Hát, ahogy kezdődött az elég szomorú, és nem könnyű helyzet senkinek sem, úgy gondolom a játékosoknak sem. Elvesztettünk egy nagyon fontos embert. Megbeszéltük a srácokkal, hogy úgy jövünk ide, hogy tényleg a Csuhi büszke legyen ránk és ha esetleg úgy sikerülnek a dolgok, akkor esetleg felajánljuk neki ezt a csoportgyőzelmet. Amit szerencsére sikerült megszerezni és akkor fel is ajánlanánk Csuhinak ezt a csoport győzelmet. Ugye lehetett látni a három meccsen, hogy a srácok tényleg mindent beleadtak és e volt az egyetlen út ami ebből a helyzetből úgymond járható út ebben  helyzetben és ezt a srácok nagyon jól meg is csinálták. 21-es gól különbség a tornán, ami kimondottan jónak mondható. Szóval nagyon örülünk, hogy ebben a szomorú helyzetben ilyen eredményt tudtunk elérni és azt gondolom, hogy a Csuhi nagyon büszke lenne ránk és nagyon büszke is ránk!”

IIHF Kontinentális Kupa

FTC-Telekom – Szokol Kijev (ukrán) 6-1 (5-1, 1-0, 0-0)
A magyar csapat gólszerzői:
 Kärmeniemi (3.), Kestilä (6.), Boros (8.), Nemec (14.), Tóth A. (18.), Galajda (34.)

Forrás: Fradi.hu / MTI

Újabb kiütéses FTC-Telekom győzelem

Nagy Gergő: „Csuhiért küzdöttünk, érte megyünk az egész hétvégén!”