Nagy Gergő: „Csuhiért küzdöttünk, érte megyünk az egész hétvégén!”

Nagy Gergő

Az FTC-Telekom a litván Kaunas City magabiztos, 5-0-s legyőzésével kezdte meg szereplését a jégkorong Kontinentális Kupa belgrádi körében, amelynek tétje a legjobb nyolc közé jutás.

A ferencvárosiak először léptek jégre azóta, hogy kedd este elhunyt Pap Gábor csapatmenedzser, és az együttes az ő emléke előtt tisztelegve is szeretné sikerrel venni a szerbiai tornát.

Remekül kezdtek a zöld-fehérek, Nagy Gergő már a 71. másodpercben eredményes volt, majd sikerült betalálni emberelőnyben is.

A második harmad első nyolc percében újabb két FTC-gól született, és még a szünet előtt Németh Attila is eredményes volt, egy nappal a 31. születésnapja után.

A hátra lévő időben visszavett a tempóból a Ferencváros, és a lett bajnokságban edződő, az előző selejtezőkört sikerrel vevő Kaunas is jobban védekezett.

sportlövő Európa-bajnokság

Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője

“Tudtuk nagyon jól, hogy egy nemzetközi tornán az első meccs mindig egy picit döcögősebben indul. Nem vagyunk hozzászokva a pályához, kicsit nagyobb ilyenkor a feszültség. Azt gondolom, hogy jól menedzseltük ezt, egyből az elején gólt lőttünk, de ez egy ilyen torna tipikus első meccse volt. Nem volt hibátlan, egy kellemetlen stílusú csapat ellen, akik mindig arra vártak, hogy egy picit hibázzunk és egyből lecsaptak rá. Egy picit sokat is kockáztattak ezzel, nagyon a támadásra fókuszáltak. Ha az egész meccset nézzük, százszázalékos volt az emberelőny-kihasználásunk és az emberhátrányos védekezésünk is és nyertünk 5-0-ra, ez egy jó dolog. A harmadik harmadban végig emberhátrányban voltunk, szóval ezért is nagy szó, hogy hibátlanul zártunk. Megmondom őszintén, hogy nem nagyon láttam, hogy miért volt ez a sok kiállítás, ha azt nézzük, hogy amikért minket kiállítottak, azok megvoltak a túloldalon is és őket nem állították ki. Nem volt olyan szabálytalan meccs, mint ahogy kinézett a végére a statisztika alapján. De ha ezeket befújják ellenünk, akkor azt gondoljuk, hogy illene befújni a másik csapat ellen is, ez nem így történt. De ezt is nagyon jól menedzselték a srácok és nagyon jól lehoztuk a hátrányokat, így magabiztosan tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést.”

Fodor Szabolcs vezetőedző alakulata szombaton 19.30 órakor a házigazda Crvena zvezdával, vasárnap 13.30-kor pedig az ukrán Szokol Kijevvel találkozik

A kvartett első helyezettje jut tovább a november 17-19-i körbe, amelyet az olaszországi Cortina d’Ampezzóban rendeznek. Ott a házigazda SG Cortina, a dán Herning Blue Fox és a lengyel GKS Katowice vár a belgrádi győztesre. A cortinai négyesből pedig az első két helyezett kerül a január 12-14-i négyes döntőbe.

IIHF Kontinentális Kupa

FTC-Telekom – Kaunas City (litván) 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)
Gól:
 Nagy G. (01:11, Roth), Němec 07:08, EE, Brady), La Porte (24:20), Kärmeniemi (27:41, La Porte), Németh A. (34:37)

Forrás: Fradi.hu / MTI

Elhunyt Pap Gábor, az FTC jégkorong-szakosztályának csapatmenedzsere