Gazdag Dániel látványos góllal járult hozzá csapata győzelméhez

Gazdag

Többek között Gazdag Dániel góljával 3-2-re nyert a Philadelphia Union az Atlanta United ellen az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján.

A magyar válogatott támadó a 39. percben hanyatt vetődve, ollózó mozdulattal juttatta hat méterről, középről a labdát a vendégek kapujába

A bajnoki idényben ez már a 14. találata volt, amivel csapata legeredményesebb játékosa és a hetedik helyen áll a góllövőlistán, hárommal lemaradva az éllovastól.

A Philadelphia az ő góljával szerzett vezetést, majd a szünetig még kétszer eredményes volt, a harmadik találatot Gazdag készítette elő. Az Atlanta a második félidőben két gólt szerezve szépített.

Gazdagnak ez volt a 40. találata karrierje során a ligában, az MLS statisztikáival foglalkozó Twitter-oldal bejegyzése alapján a 2021-es idény óta ő mindössze a második játékos, aki elérte ezt a számot, rajta kívül csak a Nashville-ben szereplő Hany Mukhtarnak (54) sikerült. Gazdag 2021 májusában szerződött a tengerentúlra.

Az Union – amely már biztosította helyét a rájátszásban – öt döntetlen után tudott győzni és a harmadik helyen áll a keleti csoportban.

(MTI)

Gazdag Dániel már tíz büntetőt értékesített

Az UEFA Ifjúsági Ligában idegenbeli döntetlennel kezdett a Puskás Akadémia