Az UEFA Ifjúsági Ligában idegenbeli döntetlennel kezdett a Puskás Akadémia

Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent ért el az azeri Gabala otthonában a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában, a párharc első, szerdai mérkőzésén.

A magyar klub honlapjának beszámolója alapján viszontagságos volt a kiutazás, mert járatkésések miatt majd két napig tartott az út. A hazai csapat a 8. percben szerzett vezetést, de a felcsúti együttes Umathum Ádám tizenegyesével még a szünet előtt, a 36. percben egyenlített.

A legjobb európai utánpótláscsapatok sorozata két ágon zajlik, 32 csapat csoportokban küzd, másik 32 pedig kieséses rendszerben, két fordulóban. A csoportgyőztesek a nyolcaddöntőbe jutnak, a csoportmásodikok a kieséses ág legjobb nyolc együttesével mérkőznek majd ugyanezért.

A felcsúti együttes ágán az előző szezon országos bajnokai érdekeltek, míg a másikon a Bajnokok Ligájában jelenleg szereplő felnőtt csapatok utánpótlás együttesei, a két ág tavasszal egyesül. A döntőre 2024. április 22-én kerül sor.

A párharc visszavágóját október 25-én rendezik, a továbbjutó a második körben a görög Olimpiakosz vagy az olasz Lecce csapatával találkozik.

UEFA Youth League

Bajnoki ág, 1. forduló, első mérkőzés:

Gabala FC (azeri) – Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)
Gól:
 Shahniyarov (8.), ill. Umathum (36. büntetőből)

(MTI)

Kikapott az Arsenal és a Manchester United is – Bellingham még Ancelottit is meglepte