Kiemelkedő teljesítményt és adatvédelmet nyújtanak a Samsung T9 hordozható SSD modelljei

Érkeznek a T9 Hordozható SSD-k, a Samsung T-sorozatának legújabb modelljei. Az egyedi stílusú és hordozható kialakítású T9 meghajtót a modern memóriatechnológia egyik élvonalbeli vállalataként arra tervezték, hogy a felhasználók akár útközben is olyan gyors átviteli sebességű és nagy tárhelyű eszközön tudhassák biztonságban adataikat, amely a kényelmüket szolgálja. A T9 a Samsung első USB 3.2 Gen 2×2 szabványú hordozható SSD-je, amely 2000 MB/s írási és olvasási sebességével növeli a felhasználók hatékonyságát. A korábbi Samsung modelleknél kétszer gyorsabb, így a felhasználók akár két másodperc alatt küldhetnek át egy 4 GB méretű videót. Az akár 4 TB méretű kapacitás pedig bőséges tárhelyet kínál a professzionális minőségű tartalmak számára is.

A nagyfelbontású fényképek fejlődésével és a 4K videók növekvő népszerűségével a professzionális tartalomkészítőknek gyakran szükséges nagyobb méretű és mennyiségű adatot mozgatniuk – mondta Hangu Sohn, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – A T9-széria megoldást kínálhat a szakembereknek az adatkezeléssel járó kihívásokra. A Samsung olyan optimalizált újításokat hoz a memóriatechnológiában, amelyekkel a felhasználók még jobban kiaknázhatják a bennük rejlő kreativitást.”

Kiemelkedő teljesítmény és hatalmas tárolókapacitás

A T9 akár 2000 MB/s szekvenciális olvasási és írási sebességet biztosíthat az USB 3.2 Gen 2×2 interfészen. Az előző, T7 modellekhez képest megközelítőleg kétszer gyorsabb, így a felhasználók közel két másodperc alatt vihetnek át 4 GB méretű, Full HD videókat.

A T9 három különböző kapacitású (1 TB, 2 TB, 4 TB) változatban elérhető, hogy minden alkotó igényeinek megfelelő eszközt választhasson. A különböző kapacitású modellekkel a T9 lehetővé teszi a gyors és gyakori átvitelt, miközben nagyméretű tárhelyet biztosít a nagy mennyiségű adat tárolására. Az eszköz kompakt, nagyjából hitelkártyaméretű kialakításának köszönhetően a szakemberek könnyen hordozhatják az eszközt, így bárhol alkothatnak, miközben kevesebb akadállyal szembesülnek a kreatív folyamatok során.

Strapabíró és prémium külső

A T9 a funkcionalitás mellett a T7 Shield „robosztus” formatervezésén alapuló egyedülállóan masszív és prémium kialakításnak köszönhetően további előnyöket biztosít. A T9 SSD felületét borító ívelt átlós vonalaknak és a fordított karbonmintáknak köszönhetően a gumibevonat szövetszerű érzetet ad a felhasználók számára, mintha csak egy prémium kategóriás pénztárcát hordanának magukkal.

Páratlan megbízhatóság és hőszabályozás

Új lehetőségek nyílnak meg a professzionális alkotók számára, miközben felbecsülhetetlen értékű adataikat biztonságban tudhatják. Az ötéves korlátozott garanciával támogatott T9 Hordozható SSD masszív kialakítása akár 3 méteres magasságból való eséstől is megvédheti az eszközt, ennek köszönhetően az adatok szélsőséges körülmények között is biztonságban vannak.

A T9 tökéletes társ lehet azon alkotók számára, akik a nagyméretű fájlok gyors és hatékony, lassulásmentes átvitelét igénylik. A Samsung Dinamikus hőpajzsa hatékonyan csökkenti a túlmelegedés okozta teljesítményromlást, miközben biztosítja a folyamatos és gyors átviteli sebességet. A fejlesztők a T9-et a nemzetközi IEC 62368-1 biztonsági szabványnak megfelelően tervezték, így minimális hőátadás mellett megfelelhet a legkülönbözőbb nagy adatmennyiséget igénylő feladatokhoz.

A Samsung Magician Szoftver 8.0 a T9 még könnyebb kezeléséért

A Samsung Magician szoftver széleskörű funkciókkal fokozza a felhasználói élményt, kezdve a teljesítményszint-méréssel, biztonsági funkciókkal, firmware-frissítésekkel és valós idejű állapotellenőrzéssel. A memóriaeszközök esetében a firmware-frissítés rendkívül fontos funkció, a Magician szoftver pedig folyamatosan készen áll az esetlegesen felmerülő problémák megoldására. A 2023 szeptemberében megjelent új 8.0 verzióval az összes Samsung szoftver, így – többek között – az adatátvitel, a PSSD szoftver, a kártyahitelesítő funkció bekerül a Magician szoftverbe, míg az operációs rendszerek támogatási köre kibővül, hogy a Windows, a Mac és az Android felhasználók egyaránt élvezhessék a program előnyeit.

Zökkenőmentes kompatibilitás

A Samsung a T9 tervezése során a hordozható SSD-kompatibilitással kapcsolatos tapasztalataira építkezve úgy alkotta meg az eszközt, hogy megfeleljen az USB-C típusú tápellátási specifikációknak és támogassa a professzionális alkotók zavartalan munkafolyamatát. Ezáltal még több készülékkel társítható az eszköz a Windows, a macOS, az okostelefonok, a tabletek, a játékkonzolok és egyéb nagyfelbontású, professzionális fényképezőgépek körében. A meghajtóhoz USB Type-C-to-C kábel és USB Type-C-to-A kábel is jár.

Az 1 TB változat esetében az ajánlott fogyasztói ár 56 990, a 2 TB változat esetében 94 990, a 4 TB változat esetében pedig 170 990 forint. A Samsung Hordozható SSD T9 2023. október 3-tól Magyarországon is elérhető.

Samsung Hordozható SSD T9
InterfészUSB 3.2 Gen 2×2 (20Gbps)
HardverKapacitás11 TB2 TB4 TB
Méret288 x 60 x 14mm
Tömeg3122 gramm
TeljesítménySzekvenciális olvasási sebesség4Akár 2000 MB/sAkár 2000 MB/sAkár 2000 MB/s
Szekvenciális írási sebesség5Akár 1950 MB/sAkár 1950 MB/sAkár 2000 MB/s
EllenállóságVízállóság63 méterig
BiztonságTitkosításAES 256-bite hardveres titkosítás
Szoftver7Samsung Magician Szoftver
KompatibilitásOperációs rendszer8Windows®, macOS®, Android™
Készülék9PC-k, laptopok, tabletek, okostelefonok
MegbízhatóságHőmérséklet10Működés közben0°C és 60°C között
Kikapcsolva-40°C és 85°C között
Nedvesség5% és 95% között
ErőhatásKikapcsolva1,500G: 0,5ms-ig, 3 tengely mentén
ErőhatásKikapcsolva20~2,000Hz, 20G
TanúsítványokCE, BSMI, KC, VCCI, RCM, FCC, IC, UL, TUV, CB, EAC, UKCA, BIS
RoHS MegfelelésRoHS 2
Jótállás11Öt (5) év korlátozott garancia

11GB=1,000,000,000 bájt, 1TB=1,000,000,000,000 bájt. Előfordulhat, hogy a számítógép alacsonyabb kapacitást mutat, mert eltérő mérési szabványt alkalmaz.

2Az eszköz tényleges tömege és mérete a kapacitástól és a mérési módszertől függően eltérő lehet.

3Az eszköz tényleges tömege és mérete a kapacitástól és a mérési módszertől függően eltérő lehet.

4A teljesítmény a számítógép konfigurációjától, a kábeltől és a felhasználói rendszerkörnyezettől függően eltérő lehet. Az akár 2000 MB/s maximális szekvenciális olvasási és írási sebesség eléréséhez a számítógépeknek és a csatlakozókábeleknek támogatniuk kell az USB 3.2 Gen 2×2 szabványt, az UASP módnak engedélyezve kell lennie.

* A Tesztrendszer konfigurációja: ASUS ROG STRIX Z590-E GAMING WIFI, Intel i9-10900K CPU @ 3.70GHz, 3696 MHz, 10 Core(s), 20 Logical Processor(s) / DDR4 8GB DRAM 1132.3 MHz frekvencia / Win 11 Pro

5A teljesítmény a gazdagép konfigurációjától, a kábeltől és a felhasználói rendszerkörnyezettől függően eltérő lehet. Az akár 2000 MB/mp-es maximális szekvenciális olvasási és írási sebesség eléréséhez a gépeknek és a csatlakozókábeleknek támogatniuk kell az USB 3.2 Gen 2×2 szabványt, és engedélyezni kell az UASP módot.

*A Tesztrendszer konfigurációja: ASUS ROG STRIX Z590-E GAMING WIFI, Intel i9-10900K CPU @ 3.70GHz, 3696 MHz, 10 Core(s), 20 Logical Processor(s) / DDR4 8GB DRAM 1132.3 MHz frekvencia / Win 11 Pro

6Ellenőrzött körülmények között végzett belső szabadesés-sokkteszt alapján. A vízállóság a tényleges környezeti körülményektől függően eltérő lehet. A leesés okozta károkra a jótállás nem terjed ki.

Teszt körülmények: az eszközt 3 méteres magasságból, egy fémlapra ejtették.

** A vállalat nem vállal garanciát a fizikai sérülésekből származó károsodásra.

7A Samsung Magician szoftver Windows®, macOS® és Android™ operációs rendszereken érhető el. Windows® 7 és újabb, macOS® High Sierra (10.13.6) és újabb, vagy Android™ 5.1 (Lollipop) és újabb operációs rendszer megléte szükséges hozzá. Előfordulhat, hogy a Windows®, macOS® és Android™ operációs rendszerek régebbi verziói nem támogatottak.

8A kompatibilitás eltérő lehet. Egyes operációs rendszereken szükség lehet a T9 újraformázására. A T9 visszamenőleg kompatibilis az USB 3.2, USB 3.1, USB 3.0 és USB 2.0 szabványokkal.

9A kompatibilitás eltérő lehet. Egyes operációs rendszereken szükség lehet a T9 újraformázására. A T9 visszamenőleg kompatibilis az USB 3.2, USB 3.1, USB 3.0 és USB 2.0 szabványokkal.

10A hőmérsékletet a burkolat legmelegebb pontján mérik. Elegendő légáramlás ajánlott a készülék üzemi hőmérsékletén belüli megfelelő működéshez nagyobb terhelés esetén.

11A T9 LED komponensére a vállalat öt (5) év garanciát vállal átlagos használat esetén, a garancia szempontjából az átlagos használatot napi négy (4) órás működésnek kell tekinteni 40  vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten. A garanciával kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a Samsung weboldalára.

Forrás: Mi az a blogger