Zagyva Dorka: A legnehezebb versenyem következik, de már nagyon várom 

Pályafutása leghosszabb és egyben legnehezebb versenyére készül Zagyva Dorka és Spitzer Gábor. A Rally Hungaryn 180 gyorsasági kilométer és 882 kilométer össztáv vár a Peugeot Kupa résztvevőire és nem utolsó sorban összemérhetik tudásukat az Európa-bajnokság legjobbjaival is. 

Környezettudatosságra törekszik a Rally Hungary

“Komoly verseny lesz és nagyon komoly koncentrációt igényel. Még sohasem mentem ilyen hosszú távon, de már nagyon várom” – lelkendezett Zagyva Dorka. – “Augusztus elején, a Veszprém Rallyn versenyeztem utoljára a Peugeot 208 Rally4-gyel és már nagyon hiányzik. 

Szeptemberben kezdtem az egyetemet, ami miatt a Győr Rallyt ki kellett hagynom, de a Rally Hungaryn mindenképpen indulni akartam. Sok belsőkamerás felvételt nézek, apuval (Zagyva Lajos) már átbeszéltük a versenyt. Kedden az egyetem után megyek haza, szerdán pedig szeretnénk tesztelni. Ott apu is segíteni fog, csütörtöktől viszont (Spitzer) Gáborral kell feldolgoznunk a pályákat. 

Erős lesz a mezőny, de nem szeretném magamat olyanokhoz hasonlítani, akiknek sokkal több tapasztalatuk van, mint nekem. Ezt a versenyt a tanulásnak szánom, rengeteg olyan körülmény lesz, amivel még nem találkoztam, így a legfontosabb célunk a célba érkezés. Addig pedig a verseny minden pillanatát szeretném élvezni.”“”

Bár több évtizedes tapasztalattal rendelkezik Spitzer Gábor, meglepő módon neki is ez lesz az első alkalom, hogy Európa-bajnoki futamon indulhat. 

A Rally Hungary-n sem ülhet vissza Csomós Miklós mellé Nagy Attilla

“Én is most szembesültem vele, egy a Rally Hungary lesz az Eb debütálásom” – nevetett Spitzer Gábor. – “Füzér kivételével minden pályán mentem már, ott viszont a murvás részre nagyon kíváncsi vagyok. A gumikezelés szempontjából akár döntő is lehet. 

Eddig mindig egy pótkerékkel versenyeztünk Dorkával, de most kettőt kell magunkkal vinni. Vasárnap napközben nem lesz szerviz és szombaton is több gyorsaságit kell megtennünk az első kerékcsere lehetőségig. A két pótkerékkel másképp viselkedik az autó, ennek a kitapasztalása lesz a szerdai tesztünk egyik feladata. 

Nagyon sokat versenyeztem már, és azt gondolom, hogy Dorkával most is megoldjuk a feladatunkat, de azért egy egészséges izgalom van bennem. Komoly kihívásnak tekintem a versenyt. 

Kíváncsi leszek az Eb-mezőny teljesítményére is. Dorka hiába mondja, hogy nem fogja nézni az ő idejüket, az lesz az első, amikor lejövünk egy gyorsaságiról, de az lenne a baj, ha ez nem így lenne. 

Ugyanakkor tisztában van vele, hogy nekünk itt most nem kell senkivel versenyeznünk, hanem tapasztalatot kell szereznie, amire a lehető legjobb dolog egy ilyen nehéz verseny.“