A Samsung Galaxy Tab S9 FE és a Galaxy Buds FE még több felhasználónak nyújt kiemelkedő funkciókat

A Samsung az új, Galaxy Tab S9 FE és Galaxy Buds FE készülékekkel bővíti a Samsung Galaxy ökoszisztéma FE sorozatát. Az ikonikus és tartós kialakításukról, élvonalbeli kamerafunkcióikról és hangminőségükről, erős teljesítményükről ismert készülékek az FE széria történetének legnagyszerűbb felhasználói élményét hozzák el. Az új FE eszközök kiváló lehetőséget teremtenek mindazoknak, akik közelebbről is megismerkednének a Galaxy-család csúcskészülékeivel.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy forradalmi eszközeinkkel minden felhasználónk részére az életstílusához igazodó, egyedi mobilélményt kínáljunk – nyilatkozta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – Az új FE készülékeinket népszerű funkciókkal láttuk el, amelyekkel akár önmagukban, akár a csatlakoztatott ökoszisztéma tagjaként is megállják a helyüket, hogy a felhasználók hatékonyan végezhessék feladataikat és szabadon fedezhessék fel a bennük rejlő kreativitást.”

Galaxy Tab S9 FE és Tab S9 FE+: Nagyképernyős megjelenítés, IP68 minősítésű strapabíró kialakítás és a kreativitást és hatékonyságot ösztönző S Pen

A Galaxy Tab S9 FE és Tab S9 FE+ a nap szinte bármely pillanatában készen áll, ha megszáll az ihlet: a készülékek minőségi szórakozást kínálnak, önkifejezésre buzdítják a felhasználókat és hatékony alkotói felületet biztosítanak számukra. A két hordozható és nagyteljesítményű tablettel még több felhasználó tapasztalhatja meg a Galaxy Tab S termékcsalád sokoldalúságát. A digitális alkotók, vállalkozók, elfoglalt diákok, művészek, gamerek és még sokan mások felfedezhetik és megvalósíthatják a bennük rejlő lehetőségeket, ráadásul a korábbi FE szériához képest továbbfejlesztett készüléksebességgel és még jobb teljesítménnyel.

A készülékek mind otthon, a munkahelyen vagy akár a szabadban is magával ragadó, gyors válaszidejű nézői és alkotói felületet biztosítanak a felhasználók számára. A Galaxy Tab S9 FE 10,9 colos és a Galaxy Tab S9 FE+ 12,4 colos kijelzője akár 90 Hz-es automatikus képfrissítésre képes. A Képfeljavító a szín és a kontraszt optimalizálásával kültéri környezetben is láthatóbb felületet biztosít, különösen a képernyő sötét területein, így a napfény sem zavarja a használatot. A legújabb Galaxy Tab S9 sorozathoz hasonlóan a Tab S9 FE és a Tab S9 FE+ is IP68 tanúsítványt kapott, vagyis a fokozottan strapabíró eszközök útközben is biztonságban vannak. A Tab S9 FE+ a hosszú élettartamú akkumulátornak köszönhetően akár 20 órányi videólejátszásra képes egy feltöltést követően, így a munka után még a szórakozás is belefér, töltés nélkül.

A dobozban megtalálható az IP68 minősítésű S Pen is, amellyel a felhasználók könnyedén rajzolhatnak vagy feljegyezhetik ötleteiket. A Galaxy Tab S9 sorozathoz hasonlóan a Tab S9 FE és Tab S9 FE+ is a kreatív alkalmazások széles választékát kínálja, így például a közkedvelt Goodnotes, a Lumafusion, a Clip Studio Paint vagy egyéb applikációkat. Könnyedén megőrizhetőek az órai jegyzetek, a vázlatok, a videók és egyéb dokumentumok az akár kétszeres tárolási kapacitásnak köszönhetően, ami a microSD-kártyával akár 1 TB-ra bővíthető.

A Galaxy Tab S9 FE Menta, Ezüst és Szürke, a Tab S9 FE+ pedig Ezüst és Szürke színekben érhető el.

Galaxy Buds FE: kifinomult hangzás, hatékony aktív zajszűrés és ergonomikus kialakítás a kiváló audioélményért

A Galaxy Buds FE által még több felhasználó ismerheti meg a Samsung élvonalbeli hangélményét. Az erőteljes basszus mély és részletgazdag hangzást kínál, így mindenki olyan formában élvezheti a zenét, ahogyan azt az alkotó elképzelte, míg az erőteljes aktív zajszűrés (ANC) és a Környezeti hang funkciók segítenek kizárni a külvilág zajait, ha éppen arra van szükségünk. A továbbfejlesztett, három hangsugárzós rendszer úgy terjeszti a hangot, hogy az MI-alapú Deep Neutral Network funkció a tisztább hívások érdekében szétválasztja az emberi hangot a nem kívánatos háttérzajoktól.

A Galaxy Buds FE a Buds történetének eddigi leghosszabb akkumulátor-üzemidejével rendelkezik, a felhasználók a fülhallgatón önmagában 8,5 órán, a töltőtokkal együtt pedig akár 30 órán keresztül hallgatnak folyamatosan tartalmakat. Amennyiben bekapcsolják az Aktív zajszűrés funkciót, 6 órán, töltőtokkal pedig 21 órán keresztül élvezhetik folyamatosan kedvenc zenéiket vagy az egyéb tartalmakat. A Galaxy Buds FE készüléket a Buds széria egyedi és ergonomikus kialakítása ihlette, a fülhallgatót a vállalat úgy tervezte, hogy az több órán keresztül is kényelmes maradjon a viselője számára. Az eszköz három különböző fülpárnával és két különböző szárnyvéggel kapható, hogy még jobban megfeleljen a felhasználók különböző igényeinek.

A Galaxy Buds FE két modern, Szürke és Fehér színben kapható.

Zökkenőmentesen összekapcsolható Galaxy ökoszisztéma

Az új FE készülékekkel a felhasználók még könnyebben megismerhetik az összekapcsolható Galaxy ökoszisztémában rejlő lehetőségeket. A Multivezérlés funkcióval még hatékonyabbak lehetnek, mivel könnyedén mozgathatják a tartalmakat több Galaxy készülék között, így például okostelefonok és tabletek között a másolás és beillesztés vagy a „húzd és ejtsd” műveletekkel. Amennyiben kreatívan és hatékonyan szeretnének alkotni, a Gyorsmegosztás funkcióval egyszerűen vihetnek át videókat vagy képeket okostelefonról tabletre.

A Galaxy Buds FE a szórakoztatás terén sem hagyja cserben a felhasználókat. Az Auto Switch funkció okosan, manuális beállítások nélkül, a használat alapján választja ki a hangot az okostelefon, a tablet, sőt az óra és a tévé között is, a SmartThings Find pedig segít az elkallódott Buds megtalálásában, és jelzést küld, ha ott felejtették valahol.

Ezek az eszközök és a változatos csatlakozási lehetőségek is jól mutatják a Samsung elkötelezettségét a biztonság és a személyes adatok védelme iránt. A Galaxy Tab S9 FE széria biztonságát a Samsung Knox támogatja, vagyis a bizalmas információkat a védelmi rendszer alapértelmezetten így kezeli.

Gondos tervezés, tudatosabb életmód

A Samsung legújabb FE készülékei gyarapítják a vállalat legutóbbi, céltudatos újításainak sorát, amelyekkel a tudatosabb életmód jegyében bővíti az ökoszisztémát.

A Galaxy Tab S9 FE széria újrahasznosított anyagokat is tartalmaz. Egyes belső és külső alkatrészek felhasználás előtti, újrahasznosított alumíniumból, valamint felhasználás utáni, újrahasznosított műanyagból készültek.

Az új Galaxy Tab S9 FE tartósságát a négygenerációs operációs rendszerfrissítés és az ötéves biztonsági frissítés biztosítja.

Elérhetőség
A Galaxy Tab S9 FE széria és a Galaxy Buds FE fülhallgató október 11-től érhető el Magyarországon.

A Tab S9 FE tabletről további információ érhető el a Samsung weboldalán: www.samsung.com/galaxy-tab.

A Galaxy Buds FE fülhallgatóról további információ érhető el a Samsung weboldalán: www.samsung.com/galaxy-buds/.

Galaxy Tab S9 / S9 FE+
Galaxy Tab S9 FE Galaxy Tab S9 FE+
Kijelző 10,9 colos, LCD kijelző
(Akár 90Hz) 12,4 colos, LCD kijelző
(Akár 90Hz)
* A kijelző teljes téglalapként, átlósan mérve a lekerekített sarkokat nem számítva; a valós felület kisebb lehet a lekerekített sarkok és az előlapi kamera miatt.
Méret és tömeg  165,8 x 254,3 x 6,5 mm, 523g (Wi-Fi), 524g (5G) 185,4 x 285,4 x 6,5 mm, 627g (Wi-Fi), 628g (5G)
Kamera  8 MP Hátlapi kamera
12 MP Ultraszéles előlapi kamera 8 MP + 8MP Hátlapi kamera
12 MP Ultraszéles előlapi kamera
AP Nyolcmagos (Octa-Core) Processzor
Memória és tárhely 6GB + 128GB
8GB + 256GB 8GB + 128GB
12GB + 256GB
*A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől függően változhat.

 • A memóriaopciók piactól függően változhatnak. Akkumulátor  8000mAh  10090mAh  *Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között. Az akkumulátor tényleges élettartama a hálózati környezettől, a használati szokásoktól és más tényezőktől függően változhat.
  • 2.0 Gyorstöltővel és Adaptív Gyorstöltővel kompatibilis vezetékes töltés.
   A 45W töltőadapter külön megvásárolható. A készülékek töltéséhez eredeti Samsung töltőadapter és kábel használata javasolt. Operációs rendszer  Android 13 Hálózat és csatlakoztathatóság  5G*, LTE, Wi-Fi 6, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
   *Az 5G szolgáltatás csak megfelelő 5G hálózat mellett érhető el. A szolgáltatások optimális 5G hálózati kapcsolatot igényelnek. Az 5G hálózat elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.
   **Az 5G modellek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.
   *** A Wi-Fi 6E hálózat elérhetősége országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérő lehet. Optimális csatlakozást igényel. Wi-Fi 6E router szükséges hozzá.
   Hang Dual hangszórók AKG hangzással, Dolby Atmos®
   Kiegészítő S Pen (BLE nem támogatott) a dobozban
   Biztonság  Samsung Knox
   Vízállóság  IP68 
  • Az IP68-as besorolást 1,5 méter mély édesvízben tesztelték, maximum 30 perces víz alatti használat során. Laboratóriumi vizsgálati körülmények között végezték. Vizes használat után törölje / szárítsa meg az eszközt. Tengervízben vagy medencében nem javasolt a használat. A készülék víz- és porállósága nem állandó, és idővel csökkenhet.

Galaxy Buds FE
Méret és tömeg Fülhallgató: 17,1 x 19,2 x 22,2mm, 5,6g 
Töltőtok: 50,0 x 27,7 x 50,0mm, 40,0g
Hangszóró 1-utas
Mikrofon 3 mikrofon (2 külső + 1 belső)
Akkumulátor Fülhallgató: 60mAh (jellemző)
Töltőtok: 479mAh (jellemző) 
*Az akkumulátor jellemző kapacitását egy sorozatgyártás előtti Galaxy Buds FE készülékkel tesztelte. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között. Az akkumulátor tényleges élettartama a hálózati környezettől, a használati szokásoktól és más tényezőktől függően változhat.
Lejátszás Max. 6 óra / Összesen 21 óra (ANC bekapcsolva)
Max. 8,5 óra / Összesen 30 óra (ANC kikapcsolva)
*A fülhallgató bekapcsolt Aktív zajszűrő funkcióval (ANC módban) akár 6 óra lejátszási időt és 21 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít, míg kikapcsolt Aktív zajszűrő funkcióval akár 8,5 óra lejátszási időt és 30 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít, ha a tokot és a fülhallgatót 100%-ra feltöltik. Belső tesztelés alapján. A hanglejátszási idő tesztelése egy sorozatgyártás előtti Galaxy Buds2 FE és egy nemrégiben kiadott Galaxy okostelefon párosításával történt az alapértelmezett beállításokkal, illetve bekapcsolt Aktív zajszűrő funkcióval (ANC módban). A tényleges akkumulátor-üzemidő a használati körülményektől, a felhasználói szokásoktól és egyéb tényezőktől függően eltérő lehet.
Beszélgetés Max. 3,5 óra / Összesen 13 óra (ANC bekapcsolva)
Max. 4 óra / Összesen 14 óra (ANC kikapcsolva)
*A fülhallgató bekapcsolt Aktív zajszűrő funkcióval (ANC módban) akár 3,5 óra beszélgetési időt és 13 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít, míg kikapcsolt Aktív zajszűrő funkcióval akár 4 óra beszélgetési időt és 14 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít, ha a tokot és a fülhallgatót 100%-ra feltöltik. Belső tesztelés alapján. A beszélgetési idő tesztelése egy sorozatgyártás előtti Galaxy Buds2 FE és egy nemrégiben kiadott Galaxy okostelefon párosításával történt az alapértelmezett beállításokkal, illetve bekapcsolt Aktív zajszűrő funkcióval (ANC módban). A tényleges akkumulátor-üzemidő a használati körülményektől, a felhasználói szokásoktól és egyéb tényezőktől függően eltérő lehet.
Csatlakoztathatóság Bluetooth® 5.2, Auto Switch
Kodek: Skálázható (Samsung által szabadalmaztatott), AAC, SBC
Szenzorok Közelségérzékelő, Hall szenzor, Érintés érzékelő
Kompatibilitás Android 8.0 vagy újabb operációs rendszer, több mint 1,5 GB RAM memóriával
*Egyes funkciók elérhetősége változhat más gyártók készülékein. Egyes funkciók elérhetősége a piactól, a szolgáltatótól és a csatlakoztatott eszközöktől függően eltérő lehet.

Forrás: Mi az a blogger