A legfőbb ügyész és a kormány lemondását követelte Magyar Péter

Magyar Péter
Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén a Vértanúk terén 2024. március 26-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter jogász kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén.

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb Ügyészség épülete elé, majd a Kossuth térre, a rendezvény második fele azonban végül a Vértanúk terén valósult meg.

Magyar Péter azt mondta: Magyarország a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt pedofil bűncselekmények eltussolásával, kegyelmi botránnyal, korrupt végrehajtókkal és kormánytagokkal.

Emlékeztetett: kedden átadott az ügyészségen egy hangfelvételt, amelyen az hallható, hogy volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter elmondja, a kormány bizonyos körei büntetlenül “belenyúlhattak” nyomozati iratokba és figyelmeztették Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkárát az ellene folyó titkos megfigyelésre.

Értékelése szerint az ügyészségnek tanúként kellene meghallgatnia az ügyben több kormánytagot és a miniszterelnököt is. Hozzáfűzte azonban: “független vizsgálat és valódi felelősségre vonás csak akkor várható el, ha Polt Péter legfőbb ügyész haladéktalanul távozik hivatalából”.

Beszédét a Vértanúk terén folytatva a demonstráció résztvevőit arra szólította fel, hogy gyakoroljanak nyomást a kormányra és álljanak ki a közös jövőért, majd egy perc csendet kért a bicskei pedofilügy öngyilkos áldozatáért.

“Nem úszhatják meg a valódi felelősök”

– mondta, és a kormány tagjainak távozását követelte.

Hangsúlyozta, az embereknek meg kell adni a választási lehetőséget egy “korrupt, velejéig romlott” hatalom és olyan erő között, amelynek célja egy szabad, boldog, független, szuverén, modern, európai Magyarország felépítése.

(MTI)

Az ügyészség visszautasítja Magyar Péter állításait

Kocsis Máté reagált Magyar Péter vádjaira!

Magyar Péter olyan bizonyítékok birtokában van, ami miatt véleménye szerint le kell mondania kormánynak