Vízilabda E.ON Kupa: ötméteresekkel magyar vereség a szerbektől

vízilabda

A szerbek ellen ötméteresekkel alulmaradt a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti E.ON Kupa harmadik napján.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a keddi meccshez hasonlóan ezúttal is inkább a januári Európa-bajnokságra készülő játékosoknak szavazott bizalmat, az idei világbajnokok közül “mindössze” hatan ugrottak medencébe a Komjádi Uszodában.

A találkozó Vigvári Vendel centergóljával indult, azonban elöl érezhető volt, hogy kevésbé összeszokott az együttes, ezt kihasználva a vendégek 4-1-re elhúztak. Varga időkéréssel rendezte csapata sorait, így az első negyed végén már csak egy gól volt a magyarok hátránya.

A második felvonásban gyors gólváltás után elsősorban a védekezésben remekelt mindkét gárda, ráadásul a két kapus, így Gyapjas Viktor is formába lendült, számos lövést hárított. A nagyszünet előtt két klasszisgóllal fordított a világbajnok magyar válogatott, ugyanis előbb Vigvári Vendel húzott a kapuba, majd az utolsó másodpercekben Burián Gergely emelt parádésan a szerb hálóba.

A térfélcserét követően támadásban ismét pontatlanná vált a magyarok játéka, ezt viszont nem tudta kihasználni a rivális, mert Gyapjas továbbra is remekelt a kapuban. A harmadik negyed Vigvári Vendel emberelőnyös góljával magyar vezetéssel zárult. 

sportlövő Európa-bajnokság

Az utolsó nyolc perc elején sem tudtak túljárni Gyapjas eszén a szerbek, akik így Nagy Ádám bombagólja után először voltak kétgólos hátrányban. A szerb csapat emberelőnyben gyorsan felére faragta a különbséget, de Vigvári Vendel büntetőből hamar vissza is állította.

A hajrában mindkét gárda sorra dobta a gólokat fórban, felváltva születtek a találatok. Amikor Tátrai Dávid bő egy perccel a vége előtt betalált, már-már úgy tűnt, meglesz a hazai siker, azonban a szerbek ismét azonnal szépítettek, majd a kivédekezett magyar akció után, két másodperccel a vége előtt egyenlítettek.

Az ötméteresekben a vendégek bizonyultak jobbnak, mivel mind a négy játékosuk betalált, míg a magyaroknál Vigvári Vendel próbálkozását Filipovic tolta a keresztlécre, Burián lövése pedig a kapufán csattant.

Varga Zsolt szövetségi kapitány

“A videó sokat fog segíteni abban, hogy leszűrjük a tanulságokat. Ami pozitív, hogy egy nem túl jó kezdés után visszajöttünk, sőt a vezetést is átvettük. A végén elfogyott a lendület és talán a tapasztalat sem volt meg ahhoz, hogyan kell lezárni a meccset, ez volt a kulcs. Fontos, hogy ilyen szintű találkozókat játsszunk és így készüljünk a versenyekre, lépésről lépésre haladunk, elemezzük a saját játékunkat. Ma is volt nyomás, hiszen hazai közönség előtt a szerbek ellen mindig nagy kihívás a játék. Erősek fizikálisan, de mi is pótoltuk a hiányosságainkat, persze egy fiatalabb csapat játékába több hiba csúszhat, ám ez is idő és munka kérdése.”

E.ON Kupa

Magyarország – Szerbia 14-16 (3-4, 3-1, 2-2, 4-5), ötméteresekkel: 2-4
A magyar csapat gólszerzői:
 Nagy Á. 4, Vigvári Ve. 3, Vigvári Vi. 2, Mészáros, Molnár, Burián, Hárai, Tátrai 1-1

Spanyolország-Románia 15-7 (3-1, 4-1, 5-3, 3-2)

Csütörtök:
Magyarország-Németország 19.00

Forrás: MTI / MVLSZ

Vízilabda E.ON Kupa: magabiztos magyar siker a románok ellen

Ötméteresekkel magyar győzelem a vízilabda E.ON Kupa nyitányán