Vízilabda E.ON Kupa: magabiztos magyar siker a románok ellen

vízilabda

Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Komjádi Uszodában zajló E.ON Kupán: Varga Zsolt együttese azt követően, hogy hétfőn a spanyolok felett diadalmaskodott, kedden 15-8-ra nyert a román csapat ellen.

Varga Zsolt szövetségi kapitány ezúttal már inkább a januári Európa-bajnokságra készülő játékosoknak szavazott bizalmat, “mindössze” öt világbajnok kapott lehetőséget a Komjádi Uszodában, viszont hét U20-as vb aranyérmes is medencébe ugrott.

A kevésbé összeszokott együttes néhány hibáját a vendégek – akik reggel 15-5-re kaptak ki Szerbiától – az első negyedben többször is ki tudták használni, így vezettek az első nyolc perc után. Ezt követően azonban a magyarok rendezték soraikat és Nagy Ádám, valamint Vigvári Vince vezetésével sorozatban szerezték a gólokat és könnyedén nyerték meg a találkozót.

A magyar csapat tagjai szerdán az olimpiai bajnok szerbek ellen ugranak medencébe az E.ON Kupán.

“Sok jó eleme volt a védekezésnek, amikor az ellenfelünknek lövésig sem sikerült eljutnia. Ezen az úton kell elindulunk, és folytatni tovább a jóval erősebb csapatok ellen is. Támadásban volt néhány elkapkodott fórunk, de úgy gondolom, lendületesek, gyorsak voltunk” – nyilatkozta az M4 Sportnak Varga Zsolt.

E.ON Kupa

Magyarország – Románia 15-8 (2-3, 6-2, 4-2, 3-1)
A magyar csapat gólszerzői:
 Nagy Á., Vigvári Vi. 4-4, Tátrai, Pohl 2-2, Kovács P., Vismeg, Burián 1-1

Szerda:
Magyarország-Szerbia 20.00

Csütörtök:
Magyarország-Németország 19.00

(MTI)

Ötméteresekkel magyar győzelem a vízilabda E.ON Kupa nyitányán