Vargha Tamás államtitkár szerint a pedofíliánál sokkal súlyosabb bűn egy füstgyertya eldobása

Vargha Tamás
Vargha Tamás

Márton Roland Székesfehérvár önkormányzatának szocialista ellenzéki képviselője felszólította a város fideszes polgármesterét és a helyi Fideszt, hogy egyértelműen és nyilvánosan határolódjanak el a párttársuk véleményétől.

„Nehéz szavakat találni arra az embertelenségre és mocskolódásra, amit Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselője művelt az Országházban” – írta Facebook oldalán Márton Roland.

A székesfehérvári önkormányzat szocialista képviselője egy rövid videót is mellékelt, amely szerint Vargha Tamás a gyermekáldozatokat semmibe véve, kommentelt egy pedofíliával kapcsolatos parlamenti felszólalást. Szerinte egy füstgyertya eldobása sokkal súlyosabb bűn, mint a pedofília.

Márton Roland a február 27-i napirend előtti felszólalások alatt történtek miatt háborodott fel

Tordai Bence (Párbeszéd) arról beszélt, hogy szerinte a kormányfő továbbra sem vállalja a felelősséget azért, amit a kormánya tesz, vagy azért, hogy milyen állapotban van a magyar gyermekvédelmi intézményrendszer. Kifogásolta, hogy a kormány egyik tagja ellenjegyezte, amikor a köztársasági elnök kegyelmet adott egy pedofil bűntársának. 

A frakcióvezető felszólalása közben a fideszes képviselők sorra bekiabáltak, nem rejtve véka alá Tordai Bencével ellentétes véleményüket. Köztük volt Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Amikor ugyanis az ellenzéki képviselő felszólalásában kitért arra, hogy a kormány hogyan akarta elterelni a közvélemény figyelmét a pedofil botrányról és azt mondta: „a másik egészen szánalmas irány az volt, amikor az ellenzéket próbálták támadni, hogy a maguk pedofil ügyeiről eltereljék a figyelmet, mintha, nem tudom, egy tüntetésen egy füstgyertyának az eldobása ezzel bármilyen módon összehasonlítható lenne.”, akkor Vargha Tamás odafordult Tordai Bencéhez és azt mondta, az „sokkal súlyosabb bűn”. 

A parlamenti felvételből ezt a részletet szintén megosztotta Márton Roland

„Tehát szerinte egy pirotechnikai eszköz használata sokkal súlyosabb bűn, mint a gyerekek megrontása, megalázása” – magyarázta a szocialista politikus, aki szerint csak egy kérdés maradt: vajon, ha Varga Tamás gyermekét, unokáját érte volna pedofil bűncselekmény, akkor is ez lenne-e az álláspontja?

Forrás: Hírklikk.hu / MTI

Tüttő Kata az MSZP EP-listavezetője