Sebestyén Dalma olimpiai szintet úszott 200 méter vegyesen

Sebestyén
Sebestyén Dalma

Sebestyén Dalma teljesítette az olimpiai szintet 200 méter vegyesen a Győr Open elnevezésű úszóviadalon.

A győriek 26 éves sportolója pénteken kora este 2:10.87 perces idővel ért célba a szám fináléjában, így éppen hat tizeddel úszott az ötkarikás szinten (2:11.47 p) belül.

Sebestyén Dalma az első magyar női úszó, akinek 200 vegyesen van szintje, így jelenleg olimpiai indulónak tekinthető.

“Fantasztikus volt ez a verseny, éreztem az egész uszoda energiáját. Próbáltam nem elérzékenyülni előtte, bár itt voltak a szüleim, a párom, a testvérem, mint edzőm is, de ez nagy löketet adott nekem” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Sebestyén. – “Nagyon jó megkoronázása ez az évnek. Idén újra nagyon megszerettem az úszást, és pont ez látszódott ebben a 200 vegyesben. Nagyon kiúsztam magam, a végén a szívem vitt be, de azért van még fejlődési lehetőség az úszásomban.”  

Jászó Ádám 100 méter háton teljesítette az olimpiai szintet.

A húszéves magyar versenyző pénteken már az előfutamban bekerült az 53.74 másodperces párizsi szint alá, 53.51-gyel csapott célba.

A pécsiek úszója jelenleg így párizsi indulónak tekinthető, ugyanis a hazai rangsorban megelőzte Kovács Benedeket (53.67) és csak Kós Hubert (53.12) áll előtte.

“Délután sikerült még javítanom, bár egy kicsit elnéztük az időrendet” – mondta az M1 aktuális csatornának a sportoló. – “A szint elérése volt a célom, ezért úsztam egész évben, nagyon örülök neki. Most lesz egy kis pihenés az ünnepek között, aztán megint beleállok a munkába. Megnyugodni nem szeretnék, bár jó lenne, de nem tudjuk, mit hoz a jövő, és a többiek mit fognak úszni. Én még szeretnék javítani az időmön. Még nem biztos a helyem, ezért nem szeretném elbízni magam.” 

Belgrádban lesz az Európa-bajnokság

Június 10-23 között rendezik meg Belgrádban a 2024-es úszó Európa-bajnokságot. 

Régóta várt az európai „vizes” közösség, hogy a LEN (Európai Úszószövetség) kihirdesse a jövő évi, olimpia előtti kontinensviadalt. Erre közel fél évvel az esemény előtt került sor.

A helyszín Szerbia, Belgrád, az időpontok:

Június 10-13.: nyíltvízi úszás
Június 17-23.: medencés úszás

Idén, 2023-ban a Junior Európa-bajnokságnak adott otthont a Belgrád, júniusban az ifjú versenyzőink kitűnően teljesítettek – reméljük jövőre is sikeresen szerepelnek a magyarok a szerb fővárosban.

Forrás: MÚSZ / MTI

Molnár Dóra olimpiai szintet úszott 200 méter háton

Sárkány Zalán olimpiai szintidőt úszott 1500 méteren