Schlekmann Márk triplájával győzött a Budapest JAHC

Schlekmann
Schlekmann Márk gólhelyzetben. Fotó: Nagy Gábor Sándor

A Budapest Jégkorong Akadémia Schlekmann Márk triplájával hosszabbítás után 3-2-re győzött a DVTK Jegesmedvék otthonában az Erste Liga pénteki rangadóján.

Remekül indított a házigazda, és a negyedik percben Aljakszandr Srabau használta ki a védelmi megingást. A fővárosiak is belelendültek, majd kihagytak egy büntetőt, Janis Voris védte Joni Viikila kísérletét. Azonban mégsem tudott előnnyel elvonulni a miskolci gárda, húsz másodperccel a szünet előtt a Vorisról lecsorgó pakkot Schlekmann Márk kotorta be közelről a gólvonal mögé.

A fordulást követően alig telt el két perc, amikor Lövei Dávid egy hatalmas védelmi hibából egyéni akció végén talált be. Kevesebb mint két perc múlva Schlekmann iramodott meg, és pontos lövésével másodszor is egyenlített. 

A harmadik felvonás vendég emberelőnnyel és kimaradt helyzetekkel kezdődött, majd azonos létszámban a két kapus, Voris és Farkas Roland is sziporkázott. A hajrában gáncsolás miatt kétszer is fórhoz jutott a BJA, ám a győztes gól Jevgenyij Mozer botjában maradt, keresztpassz után nem tudott betalálni a szinte üresre játszott hazai kapuba. 

Jöhetett a ráadás, ebben Kirils Galohát Voris megütéséért kiállították. Az emberelőnyben a hazai tűzijáték nem hozott gólt, majd egy kontrából Schlekmann kapáslövéssel eldöntötte a bónuszpont sorsát a 64. percben.

Steve Kasper, a DVTK vezetőedzője

“Mindkét irányba eldőlhetett volna a meccs. Elismerés jár az ellenfélnek, 64 percig keményen játszottak. Nagyon fegyelmezettek és jó munkamorállal rendelkeznek. Szerintem a mi játékosaink jól reagáltak egy viszonylag lassú kezdésre, majd nagyszerű munkát végeztünk az emberhátrányok során. Minden vereség nehéz, de egy ponttal továbblépünk és pozitívak maradunk. Három-négy U21-es játékos volt a csapatunkban, akik nagyban kivették a részüket az emberhátrányok kivédekezéséből. Szerintem csapatként fejlődünk, a hibáink pedig kijavíthatóak. “

Kangyal Balázs, a Budapest JAHC vezetőedzője

“Nem játszottunk igazán jól, de nagyon önfeláldozóak voltunk ma és nagyon erősek, főleg emberhátrányban. A hosszabbítás tulajdonképpen azon múlt, hogy kivédekeztük a 4-3-at. Külön öröm, hogy egy saját nevelésű játékosunk ilyen teljesítményt tud nyújtani egy ilyen erős DVTK ellen. Továbbá annak is örülünk, hogy egy saját nevelésű kapus is tudott bizonyítani. Ha lehet tovább ajánlani egy győzelmet, akkor egy kicsit most ezt eldobom magunktól és odaadnám a Csuhinak, ez a legjobb zárszó ezután a meccs után.”

Élre ugrott a százszázalékos UTE, sereghajtó maradt a DEAC

A kezdeti álmos játék után egy semleges harmadbeli korongszerzés után az újpesti Pokornyi Dávid szerzett vezetést takarásból leadott lövésével. Később sem volt sok helyzet, egyszer pedig a kapuvas mentett Rajna Miklós helyett. A vendégek kapusa jól állta a rohamokat, neki volt köszönhető, hogy maradt az állás. Egészen a 35. percig, ekkor rosszul ért botos kesztyűvel a koronghoz, amely Molnár Dávid elé került, ő pedig a szinte üres kapuba lőtt.

Kereken nyolc perc volt hátra, amikor egy szép váltás után Pokornyi lövésébe Kovács Sebestyén nyúlt bele, így megint a fővárosiak vezettek. Ráadásul a hajrára kettős emberelőnybe is kerültek – ebből egy gólt lőttek -, így nem engedték ki kezükből a győzelmet.

A Fejér vármegyei csatában egészen a 38. percig nem esett gól, ekkor a dunaújvárosi Niki Nestori Koskinen köszönt be. A záró harmadban három emberelőnye is volt a vendég fehérváriaknak, azonban Tóth Károly Balázs mindent védett.

Jégkorogn Erste Liga

DVTK Jegesmedvék – Budapest JAHC 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1), hosszabbítás után
Gól:
 Aliaksandr Shkrabau (4.), Lövei Dávid (23.), ill. Schlekmann Márk (20., 24., 64.)

DEAC – UTE 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
Gól:
 Molnár Dávid (35.), ill. Pokornyi Dávid (15., 52.), Christian Silfver (57., kettős emberelőnyben)

Dunaújvárosi Acélbikák – FEHA19 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Gól:
 Niki Nestori Koskinen (38.)

A tabella:
 1.  UTE                          4  4   –   –   –   16-6  12 pont
 2.  Gyergyói HK                  6  3   1   –   2  23-20  11
 3.  Corona Brasov                6  3   1   –   2  20-20  11
 4.  DVTK Jegesmedvék             5  2   1   1   1  18-12   9
 5.  FTC-Telekom                  3  2   1   –   –   20-8   8
 6.  Budapest JA                  5  1   2   1   1  21-17   8
 7.  Dunaújvárosi Acélbikák       5  2   –   1   2  13-12   7
 8.  FEHA19                       5  1   –   1   3  11-21   4
 9.  SC Csíkszereda               6  –   –   3   3  18-29   3
10.  DEAC                         5  –   1   –   4  11-26   2

Forrás: MJSZ / MTI

A Jegesmedvék megfáztak a Megyeri úton