A Jegesmedvék megfáztak a Megyeri úton

Jegesmedévk
Fotó: Nagy Gábor Sándor

Az UTE legyőzte a vendég DVTK-t és továbbra is százszázalékos a jégkorong Erste Ligában, a DEAC hosszabbításban jobbnak bizonyult a Csíkszeredánál, ezzel megszerezte első sikerét az idényben.

A debreceniek remekül kezdtek, szerettek volna végre pontot szerezni és elmozdulni a sereghajtó pozícióból. Kamil Mingazov már a 4. percben látványos gólt szerzett, utána viszont a kapusoké volt a főszerep. Eleinte többet próbálkozott a DEAC, Adorján Attilát többször is kisegítette a szerencse, egyszer az üres kapuba sem tudtak betalálni a debreceniek. A Csíkszereda előtt emberelőnyei alatt adódtak helyzetek, ám képtelen volt Hetényi Zoltánt mattolni.

A második harmadban a gólok is elmaradtak, emberhátrányban viszont volt ziccere a DEAC-nak, ám Adorján lepkés kesztyűvel bravúrral védett. Az egyik kapu állandó elmozdulása miatt többször állt a játék, érdekesség, hogy mindkét kapus kapott ezért két perc büntetést – hivatalosan a játék késleltetéséért -, Adorján ráadásul kétszer is.

A záró játékrész derekán a hajdúságiak kerültek létszámfölénybe, Adorján pedig változatlanul remekelt a kapuban. Ahogy kiegészült a Szereda, jött az egyenlítés. Részegh Tamás egy távoli lövés utáni kipattanót fonákkal emelt a hálóba. Közelebb állt a győzelemhez a DEAC, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, majd egy helyezkedési hiba után az 55. percben Részegh a sarokból betört, és megint fonákkal talált be.

A hajrára kettős emberelőnyhöz jutott a Debrecen, és végül a szimpla fórt váltotta gólra. Jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés, ebben a DEAC volt a hatékonyabb, megszerezte első győzelmét a szezonban, de még maradt a tabella alján.

Artyom Vaszjunyin, a DEAC vezetőedzője

“Ahogy eddig minden meccsen volt egy rövidzárlat, úgyhogy számítottunk arra, – bár el szerettük volna kerülni- hogy bármelyik pillanatban megérkezhet. Majdnem egész mérkőzésen jól sikerült játszani, a végén megint két hibát követtünk el. Ez benne van a hokiban, annak örülünk, hogy a hibák száma drasztikusan lecsökkent és a csapat eléggé erős mentálisan, – a Fradi ellen meccs sokak szerint bezavart- de nagyon egyben van a csapat. Tudtuk, hogy idő kérdése és jönni fognak a pontok.”

Gratton Bradley, a Csíkszereda vezetőedzője

“Ez egy oké meccs volt. Néhány meccsen játszottunk már jobban, de végig partiban voltunk. Nem vagyunk elég kemények és sok kiállítást kapunk a végén. Ennek az a következménye, hogy veszítünk. Egyszerűen úgy érzem, hogy semmi nem jön össze.”

A Megyeri úton két veretlen csapat találkozott

Gottlibet Zóra
Újpesten a vonalbíró Gottlibet Zóra Viviennek is meggyűlt a baja a játékosokkal. Fotó: Nagy Gábor Sándor

Az UTE háromszor is vezetést szerzett, a DVTK kétszer gyorsan egyenlített, a 41. percben ütött találatra azonban már nem érkezett válasz, igaz, a vendégek kétszer is emberhátrányba kerültek a folytatásban. Így aztán a lila-fehérek továbbra is százszázalékosak.

Steve Kasper, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője

“Vesztettünk, de egy nagyon jó ellenféllel szemben. Az Újpest egy keményen dolgozó, jól struktúrált csapat, már az előszezonban is látszott, hogy erős riválisaink lesznek. Az okoz csalódást, hogy ma este nem voltunk képesek belőni a gólhelyzeteinket. Még mindig dolgozunk a sorok helyes összeállításán, sok játékosunk nagyon fiatal, ők csak ismerkednek a ligával, így előfordulnak hibák. Kikapni mindig rossz érzés, de legalább a hozzáállásunk rendben volt.” 

Markus Juurikkala, az UTE vezetőedzője

“Sok mindenben egyetértek a kollégámmal. Nagyon jó csapat ellen tudtunk nyerni, főleg az első harmadban játszott nagyon veszélyesen a DVTK, akkor Rajna Miki tartott minket, kapusunknak köszönhetjük, hogy versenyben maradtunk. Egyébként szinte az egész meccsre a nyílt sisakos küzdelem volt a jellemző, nehezen, de végül megtaláltuk a győzelemhez vezető utat. Keményen játszottunk, de még mindig dolgoznunk kell a hibáink kijavításán, a három ponttal természetesen elégedett vagyok.” 

Jégkorong Erste Liga

DEAC – SC Csíkszereda 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0), szétlövés után
Gól:
 Kamil Mingazov (4.), Nicholas Nathaniel Rivera (60., emberelőnyben), Anton Vasziljev (65.), ill. Részegh Tamás (50., 55.)

UTE – DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Gól:
 Sam Coatta (13.), Tero Taavi Tiala (22.), Miro-Pekka Saarelainen (42.), ill. Gianluca Cesar Esteves (16.), Valentin Razumniak (26.)

Forrás: MJSZ / MTI

A Csíkszereda kikapott Újpesten, ferencvárosi siker a Brassó ellen