Nyilvánosságra hozta az e-Clutch névre keresztelt, világelső elektronikus motorkerékpár-kuplunggal kapcsolatos első információkat a Honda

24YM Honda E-Clutch

Miként azt már megszokhattuk, újabb világelső* újdonsággal rukkolt elő a Honda. A motorkerékpárokhoz fejlesztett, e-Clutch néven beharangozott, automatikus rendszer indulásnál és menet közben is elvégzi a tengelykapcsolásokat, tehát a felhasználóknak nem kell a kuplungkart használnia.

A rendkívül kifinomultan működő Honda e-Clutch vezérlőelektronikája minden helyzetben biztos és kiszámítható tengelykapcsolásokat garantál, beleértve az indulásokat, a megállásokat és a menet közbeni váltásokat is. Hangolása olyannyira jól sikerült, hogy a Honda szakemberei szerint természetesebb érzetet kelt, mint a hagyományos, kézi kuplung.

Hogy motorosok minél szélesebb táborának lehessen ideális, a klasszikus kuplungkar továbbra is a pilóta rendelkezésére áll, még abban az esetben is, ha a rendszer elektronikusan vezérelt. Az e-Clutch – tudástól és tapasztalattól függetlenül – minden pilótának nagy könnyebbséget jelenthet, hiszen leegyszerűsíti a jármű kezelését, ilyenformán még biztonságosabbá, élvezetesebbé és kényelmesebbé teszi a gurulásokat.

Kis tömegű és méretű eszközről lévén szó, a Honda e-Clutch komolyabb átalakítás nélkül társítható a jelenleg használt erőforrásokhoz, a gyártó tervei szerint minden FUN modellbe bekerül majd az elkövetkező években.

Honda e-Clutch rendszerrel kapcsolatos első információk ezen a linken érhetőek el:

https://global.honda/en/business_and_innovation/motorcycles/Honda_E-Clutch/

 * A Honda kutatásai alapján.

Forrás: http://egyszermarlattamautot.hu


RSS hiba: https://egyszermarlattamautot.hu/feed/ is invalid XML, likely due to invalid characters. XML error: Invalid character at line 401, column 37