Prágában Szoboszlai Dominik állította be az 1-5-ös végeredményt

Szoboszlai
Mohames Salah és Szoboszlai Dominik. Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images

A Sparta Praha hiába volt a mezőnyben egyenrangú ellenfele a Liverpoolnak, a hazai csapat számos nagy helyzetet kihagyott. 

A Sparta abban a tudatban várhatta a találkozót, hogy az idei szezonban semmilyen sorozatban nem kapott ki hazai pályán. Ezúttal azonban hamar hátrányba került, a 6. percben a Alexis MacAllister ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt 11-est a sértett értékesítette.

A gól azonban nem törte meg a hazaiakat, akik a folytatásban bátran kezdeményeztek, és komoly gólhelyzetekig is eljutottak, azokat azonban nem tudták értékesíteni, elsősorban a Pool ír kapusa, Kelleher miatt, aki több bravúros védést is bemutatott.

A hazai fölény ellenére mégis a vendégek szereztek újabb gólt, Darwin Núnez 22 méteres lövése csapta be a cseh csapat dán kapusát, Vindahlt. (Ez a gól volt a Liverpool 1000. találata Jürgen Klopp irányítása alatt.) A 36. percben valószínűleg nem csak a meccs, de az egész játéknap legnagyobb helyzetét hagyták ki a csehek, Birmancsevics azonban nem tudott az üres kapuba továbbítani.

A játékrész hosszabbításában Nunez pedig háromgólosra növelte az angol együttes előnyét. A második félidőt előnye tudatában kényelmesen kezdte a Pool, aminek köszönhetően egy perc sem telt el és szépíteni tudott a prágai együttes.

Az 51. percben a megsérült Konaté helyére érkezett Van Dijk, Nunezt pedig Szoboszlai váltotta. Ha nem is az ő beállásuk okán, de két perccel később Luis Diaz ismét háromgólosra növelte az angol listavezető előnyét.

A Sparta ennek ellenére nem adta fel, miként szurkolói sem, végig biztatták, hajtották csapatukat. A játék ugyan kicsit leült, de az első 65-70 perc kiemelkedő játékot hozott mind a két fél részéről. Szoboszlai a 79. percben járt legközelebb a gólszerzéshez, de két csel után megeresztett lövését védte a kapus.

A 84. percben pedig hiába kapta tiszta lövőhelyzetben a labdát, önzetlenül Szalaht játszotta meg, aki ugyan gólt lőtt, de a VAR leshelyzet miatt érvénytelenítette a találatot. A 94. percben aztán nem passzolt, egyedül fejezte be, ezzel beállította az 5-1-es végeredményt.

Európa Liga

Nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Sparta Praha – Liverpool 1-5 (0-3)
Gól:
 Bradley (46., öngól), illetve MacAllister (6.), Nunez (25., 45+3.), Diaz (53.), Szoboszlai (94.)

Forrás: M4 Sport

Willi Orbán szerint sokkal több volt a Real Madrid elleni párharcban