A Toyota megkezdi járműszállításait a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra

Ez mérföldkövet jelent a befogadóbb és fenntarthatóbb mobilitásban

  • A Toyota megkezdi járművek szállítását a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok támogatására.
  • A Toyota jellegzetes vizuális identitását a flottakulcsok átadási ceremóniáján mutatták be, kiemelve a Toyota szén-dioxid-semlegességre irányuló többutas stratégiáját, ahol a játékokon jelen lévő minden egyes technológia dedikált színekkel azonosítható.
  • A Toyota KINTO mobilitási szolgáltatásai már a játékokra való felkészülés során is hatékony közlekedési megoldásokat kínálnak a Paris 2024 alkalmazottainak.
  • A C+Walk S egységeket a Paris 2024 munkatársainak szállították, hogy szabadon mozoghassanak a Pulse épületben.
  • A flottakulcsok átadási ceremóniájára március 1-jén került sor, a Paris 2024 HQ (Pulse épület) ikonikus hátterében, Tony Estanguet, a 2024-es olimpias elnöke, Yoshihiro Nakata, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója, Frank Marotte jelenlétében. A Toyota France vezérigazgatója és Didier Gambart, a KINTO Europe elnöke.

A Toyota, mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság világméretű mobilitási partnere, megkezdte az első járművek szállítását a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok támogatására, ezzel is hangsúlyozva elkötelezettségét amellett, hogy a Párizs 2024-et a befogadó és fenntarthatóság innovatív bemutatójává tegye. mobilitás. Azzal kezdődik, hogy gondoskodnak arról, hogy a sportolók, az érintettek, a személyzet, az önkéntesek és a nézők biztonságosan mozoghassanak, csökkentve a környezetet.

A Paris 2024 flottakulcsok átadási ünnepségére március 1-jén került sor, a Paris 2024 HQ ikonikus hátterében (Pulse épület), Tony Estanguet, a Paris 2024 elnöke, Yoshihiro Nakata, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója, Frank jelenlétében. Marotte, a Toyota France vezérigazgatója és Didier Gambart, a KINTO Europe elnöke.

Ez a szimbolikus esemény nemcsak a Toyota és a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok közötti együttműködést jelzi, hanem bemutatja a Párizs 2024 vizuális identitás speciálisan megtervezett alkalmazását is, kiemelve a Toyota szén-dioxid-semlegességre irányuló többutas stratégiáját, és minden, a játékokon jelen lévő technológiát azonosítani lehet. dedikált színekkel.

Összességében a Toyota több mint 2650 villamosított járműből és 700 elektromos utolsó mérföldes mobilitási megoldásból áll majd. E megoldások közé tartozik a 250 Accessible People Movers (APM), amelyeket a 2024-es Párizsra terveztek át, és Európában gyártottak.

A Toyota vizuális identitása a 2024-es Párizsban

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok során a Toyota összes járműve, beleértve az elektromos flottát és a fejlett mobilitási megoldásokat is, a 2024-es párizsi egyedi vizuális identitást fogja átvenni, kiemelve a Toyota és a játékok közötti szoros együttműködést. Az egyedi dizájn a Toyota szén-dioxid-semlegességre irányuló többutas stratégiáját fogja hangsúlyozni, ahol a játékokon jelen lévő technológiák mindegyike azonosítható lesz a dedikált színekkel.

“A 2024-es párizsi autópark terveit közvetlenül a Look of the Games grafikai elemeinek felhasználásával készítették (színátmenetek, csíkok, pontok, ikonikus tereptárgyak, amelyek mind a francia kultúrákra és az „art de vivre”-re emlékeztetnek. Ez erős vizuális kapcsolatot teremt a játékok között és játéktevékenységek a játéktereken és azon kívül is. Hangsúlyoztuk a járművek dinamizmusát a letisztult dizájnnal, beleértve a fényes transzparenseket és a matt védjegyeket. Végül pedig gondosan választottuk meg a színeket az egyes technológiákhoz, összhangban a többutas stratégiánkkal. Az üzemanyagcellás hidrogénes járműveknél a kék színt választottuk (a kék a víz színét jelenti, az egyetlen emissziót a jármű kipufogócsövén), a zöldet az akkumulátoros elektromos járműveknél (a zöld a természetet, a BEV kipufogócsövön történő nulla kibocsátását jelenti), míg A lilát választották a hibrid és a plug-in hibrid járművekhez, a Párizs 2024 verseny helyszíneinek harmadik színeként.” – Jaime Noriega, a Toyota Motor Europe Styling részlegének műszaki vezetője

Többutas stratégia, amely a szén-dioxid-semlegesség iránti elkötelezettséget mutatja

A fenntarthatóság fontos része a Toyota elkötelezettségének egy jobb világ építése iránt, amit a 2050-es Environmental Challenge is hangsúlyoz, amely időpontig a vállalat globális szinten – és 2040-re Európában is – a szén-dioxid-semlegességet kívánja elérni.

“A Toyotánál örömünkre szolgál, hogy elindulhattunk ezen az úton a 2024-es Párizssal, ami jól példázza elkötelezettségünket a fenntartható mobilitási megoldások úttörője iránt. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló többutas megközelítésünk a Toyota flotta központi eleme, amelyet a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai család rendelkezésére bocsátanak. A Toyota 100%-ban villamosított személygépjármű-flottát hoz Párizsba, elkötelezettségünknek megfelelően. szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére – Yoshihiro Nakata, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója

A Paris 2024 munkatársai professzionális mobilitást tapasztalnak a KINTO autómegosztással

A 2024-es Párizs hivatalos flottajárművei biztosításán túl a Szervező Bizottság munkatársai 2023 szeptemberétől már a Toyota KINTO Share autómegosztó szolgáltatását is igénybe vehetik. Ez a rugalmas mobilitási szolgáltatás szakmai igényeiket támogatja a felkészülési szakaszban, különösen távolabbi utazások esetén. tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető rendezvényhelyszínek.

A KINTO Share flotta jól példázza az inkluzivitást és a hozzáférhetőséget. Már a magas kihasználtság és a Paris 2024 munkatársaitól kapott pozitív visszajelzések is rávilágítanak a KINTO Share szolgáltatás hatékonyságára és értékére a Szervező Bizottság számára.

„Mobilitás mindenkinek” megoldások biztosítása

A Toyota a C+Walk S első egységeit is leszállította a Paris 2024 fogyatékkal élő munkavállalóinak, így szabadon mozoghatnak a Pulse épületében. Ez az első ízelítő abból a 700 darabból, amelyet a Toyota a sportolóknak, a személyzetnek és a nézőknek szállít, hogy támogassák a Mobility for All programot a játékok alatt.

„A Toyotával, mint a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok globális mobilitási partnerével való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy egy elérhetőbb és befogadóbb mobilitás érdekében cselekedjünk. És egy felelősségteljesebb is, mivel a 2024-es párizsi játékok minden vonatkozásában az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére összpontosítunk. Fenntarthatósági céljaink támogatásának szerves része, hogy munkatársaink megtapasztalják a Toyota KINTO autómegosztó szolgáltatásait. Lehetővé teszi alkalmazottaink számára, hogy fenntarthatóbban és biztonságosabban mozogjanak a játékokra való felkészülés során, magas mércét állítva a mobilitás kiválóságára a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok során. Ezen túlmenően inkluzív last mile megoldásokat kínál a fogyatékkal élő munkatársaink számára, mint például a C. +Walk, jól példázza a Toyota elkötelezettségét a Mobility for All mellett. Szeretnék köszönetet mondani a Toyotának azért, hogy megosszák és életre keltik ambícióinkat!” – Tony Estanguet, Párizs 2024-es elnöke


További részletek a párizsi 2024-es olimpiai és paralimpiai játékokkal való együttműködésről: Párizs 2024: A Toyota fenntartható mobilitást biztosít mindenkinek