Óriási hajrával nyert az FTC-Telekom Waterpolo

Vályi Vanda
Vályi Vanda, az FTC-Telekom játékosa a labdával a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Telekom – Etnikosz mérkőzésen, a Ferencváros népligeti uszodájában. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Ferencváros a negyedik negyedben óriási hajrával fordított és nyert a görög Etnikosz ellen a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

A zöld-fehérek legeredményesebb játékosa Gurisatti Gréta volt, aki mind a hat gólját az első félidőben szerezte.

Sikerével a Ferencváros matematikailag megőrizte a továbbjutási esélyét, Gerendás György együttese a sorozat következő fordulójában – a januári Európa-bajnokságot, majd a februári világbajnokságot követően – március 9-én a százszázalékos mérleggel listavezető, Keszthelyi Ritát foglalkoztató, előző idényben döntős spanyol Matarót fogadja.

Negyedik mérkőzését is elvesztette a Dunaújváros, miután szombaton hazai környezetben 12-11-re kikapott a görög Alimosztól.

Az előző BL-kiírásban negyedik magyar együttes legjobbja az olimpiai bronzérmes Garda Krisztina volt öt góllal.

A Dunaújváros már nem juthat tovább a csoportból, a sorozat következő fordulójában – a januári Európa-bajnokságot, majd a februári világbajnokságot követően – március 9-én a francia Mulhouse csapatát látja vendégül.

A kvartettből az első helyezett jut tovább.

A BVSC-Zugló kikapott Olaszországban

A BVSC-Zugló 14-10-es vereséget szenvedett a százszázalékos olasz Pallanuoto Trieste vendégeként a női vízilabda Eurokupa csoportkörének szombati negyedik fordulójában.

A zuglóiak így 2/2-es mérleggel várják a sorozat folytatását, amelyre márciusban, a januári Európa-bajnokságot és a februári világbajnokságot követően kerül sor.

Stieber Mercédesz tanítványai az ötödik körben a német Spandau Berlinhez utaznak, a csoportból az első kettő jut tovább.

Női vízilabda Bajnokok Ligája

4. forduló

C csoport:

FTC-Telekom – Etnikosz (görög) 12-11 (3-4, 4-3, 1-3, 4-1)
Gól:
 Gurisatti 6, Pőcze Panna Tóth-Csabai 2-2, Dömsödi, Kuna 1-1, ill. eirini Ninou 5, Sofia Tonarou 2, Chatzikyriakkaki, Mihailovic, Kanetidou, Turner 1.

Mataro (spanyol) – Tigra-ZF-Eger 18-6 (5-2, 3-1, 6-1, 4-2)
Gól:
 Keszthelyi-Nagy Rita 4, Bertran Vidal 3, Espar Llaquet 3, Morell Espinagosa 2, Van de Kraats 2, Avegno, Cambay Alvarez, Guira Vilato és Sevenich 1-1., ill. Szilágyi, Szellák 2-2, Bódi, Weston 1-1.

A csoport állása: 1. Mataro 12 pont, 2. FTC-Telekom 6, 3. Etnikosz 4, 4. Tigra-ZF-Eger 2

B csoport:

Dunaújváros – Alimosz (görög) 11-12 (2-2, 4-4, 1-3, 4-3)
Gól:
 Garda 5, Mahieu 3, Dobi 2, Kardos 1, ill. Kontogianni 4, Koolhaas 3, Megens 2, Asimaki, Camara és Karipidou 1-1.

Női vízilabda Eurokupa

B csoport, 4. forduló:

Pallanuoto Trieste (olasz) – BVSC-Zugló 14-10 (4-1, 1-1, 5-3, 4-5)
A magyar csapat gólszerzői:
 Fekete 5, Polák 2, Jancsó, Mészáros-Farkas, Ármai 1-1.

Forrás: MVLSZ / MTI

Az utolsó másodpercben kapott góllal maradt alul az UVSE