Az utolsó másodpercben kapott góllal maradt alul az UVSE

UVSE
Hajdú Kata, az UVSE (b) és Eleftheria Plevritu, az Olympiakosz játékosa a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott UVSE-Olympiakosz mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A házigazda UVSE az utolsó másodpercben kapott góllal 7-6-os vereséget szenvedett a százszázalékos Olimpiakosztól a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább.

A csapatok az első két negyedben fej fej mellett haladtak, de mindig a magyarok voltak előnyben. A harmadik felvonásban az UVSE először tett szert kétgólos vezetésre, azonban a görög rivális egyenlített még az utolsó játékrész kezdete előtt. 

A záró nyolc percre fordult kocka, az Olimpiakosz kétszer is vezetett, az UVSE pedig futott az eredmény után, de alig több mint egy perccel a vége előtt Faragó Kamilla egyenlített büntetőből. A slusszpoén így is a görögöké volt, mivel Vasziliki Plevritu az utolsó másodpercben betalált. A mezőny legeredményesebb játékosa Hajdú Kata volt három góllal.

A csoportból – amelyben még a szintén görög Vuliagmeni és a spanyol Mediterrani szerepel – az első helyezett jut tovább, az UVSE március 9-én Spanyolországban folytatja szereplését.

A csoportkör a januári Európa-bajnokságot és a februári világbajnokságot követően márciusban zárul.

Női vízilabda Bajnokok Ligája

D csoport, 4. forduló:

UVSE – Olimpiakosz (görög) 6-7 (1-0, 2-2, 1-2, 2-3)
A magyar csapat gólszerzői:
 Hajdú 3, Aubéli, Baksa, Faragó 1-1

A csoport állása: 1. Olimpiakosz 12 pont/4 mérkőzés, 2. Vuliagmeni (görög) 6/3, 3. UVSE 3/4, 4. Mediterrani (spanyol) 0/3

Forrás: MTI

A BL-győztes Sabadell legyőzte a UVSE-t