Odensében is hibátlan maradt a Győri Audi ETO KC

Line Haugsted
Line Haugsted. Fotó: Lau Nielsen

A legutóbbi kiírásban bronzérmes Győr megőrizte hibátlan mérlegét a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, amelynek 10. fordulójában szombaton 31-30-ra nyert a mögötte második helyen álló Odense vendégeként.

Ulrik Kirkely vezetőedző együttese szerezte az első gólt, ám a nyitó percek a hazaiakról szóltak, akik Mie Höjlund gyors góljaival 3-1-es előnyre tettek szert. Tíz perc után vezetett újra a Győr, s még negyedóra sem telt el, mikor 9-5-ös vendégelőny állt az eredményjelzőn. Ezt 15-9-re hízlalta az ETO, ám az Odense nagy hajrával 15-13-ra zárkózott a pihenőig, az első félidő záró öt percében nem született vendég találat.

A második félidőt 4-0-val kezdték a Rába-partiak, ráadásul a hazaiaktól piros lapot kapott Aagot Hansen, miután hétméteresnél fejbelőtte Sandra Toftot. A játékrész derekára 22-19-re közelített az Odense, majd a vendégek ismét ötgólosra növelték előnyüket. A hajrában zárkózni kezdett az Odense, és bár az utolsó percben egy találatra faragta lemaradását, a Győr győzelme nem forgott veszélyben, előnye így immár hat pont riválisa előtt az A jelű nyolcas élén.

Hazai részről Höjlund és Maren Nyland Aardahl is nyolcszor talált be, a győrieknél Bruna Almeida de Paula és a góljai mellett is kiválóan játszó Estelle Nze Minko egyformán hat találattal járult hozzá a sikerhez, Toft 12 lövést hárított.

Ulrik Kirkely, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

“Felékszülésünk során is ilyen mérkőzésre számítottunk, azt a formáját hozta a hazai csapat, amit vártunk tőlük. Nem adhattuk fel egy percig sem a küzdelmet, amikor több gólos előnyt alakítottunk ki, akkor sem hagyhatott alább a figyelmünk, mert azonnal feljöttek ránk. Ennek ellenére úgy érzem, kézben tudtuk tartani az irányítást, nagyjából meg tudtuk azt valósítani, amit terveztünk és amit szerettünk volna még annak ellenére is, hogy adódtak dekoncentráltabb időszakaink, amikor sokat hibáztunk védekezésben és támadásban egyaránt. Örülünk azonban a győzelemnek, megtartottuk veretlenségünket.”

Stine Oftedal: Odensében mindig nehéz játszani

“Az elmúlt évekhez képest ezúttal jobban kezeltünk bizonyos helyzeteket ebben az arénában. Ha csupán a végeredményt nézzük, azt lehet mondani, szoros találkozón vagyunk túl, de ez nem teljes mértékben igaz. Az első és második félidőben is voltak olyan periódusok, amikor öt-hatgólos előnyt is ki tudtunk harcolni, többek között a sok kétperces kiállításunk azt eredményezte, hogy vissza tudott zárkózni a dán együttes. A győzelemmel elégedettek lehetünk.”

Női kézilabda Bajnokok Ligája

10. forduló

A csoport:

Odense HB (dán) – Győri Audi ETO KC 30-31 (13-15)
Odense:
 Reinhardt, Ten Holte (kapusok), Aadahl 8 (3), Dano, Hagesö, Halilcevic 4, Hansen 1, Housheer 2, Höjlund 8, Larsen Aune 1, Nüsser, Pedersen, Rushfeldt Delia 1, Valle Dahl 5, Van der Vliet, van Wetering.
Győr: Solberg-Östhassel, Toft (kapusok), Blohm, Broch, Dale 3, de Paula 6, Farkas, Gros 1 (1), Győri-Lukács, Haugsted, Hovden 2, Kristiansen 1, Ryu 5, Oftedal 3, Szöllősi-Schatzl 3. 

IK Sävehof (svéd) – SG BBM Bietigheim (német) 29-33 (15-14)

Január 14., vasárnap
16:00 WHC Buducnost BEMAX (montenegrói)–DVSC SCHAEFFLER (Tv: Sport 1)
18:00 Brest Bretagne HB (francia)–CSM Bucuresti (román)

B-csoport

FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg 28-33 (16-15)
Vipers Kristiansand (norvég) – Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 29-23 (14-12)

Január 14., vasárnap
14:00 MKS Zaglebie Lubin (lengyel) – Ikast Handbold (dán) 
16:00 Metz Handball (francia) – CS Rapid Bucuresti (román)

Forrás: gyorietokc.hu / MTI