Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

Nacsa Lőrinc
Nacsa Lőrinc

Tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) támogatja a kormány bejelentését: az üzemanyag-kereskedőknek két hetük van arra, hogy a benzin és a gázolaj árát a régiós átlagra csökkentsék Magyarországon – mondta Nacsa Lőrinc, a párt frakciószóvivője a Facebook-oldalára feltöltött videóban szombaton.

Hozzátette: ha záros határidőn belül nem következne be az üzemanyagárak csökkentése, akkor a KDNP támogatja a kormányt további intézkedések kidolgozásában.

A kormánypárti politikus kiemelte: az elmúlt hetekben, hónapokban jelentős mértékben emelkedett a benzin és a gázolaj ára, a magyar családok egy liter üzemanyagért 60-80 forinttal többet fizetnek, mint egy éve. Megjegyezte, hogy a KSH legfrissebb jelentése szerint is drágább az üzemanyag Magyarországon, mint a régió más országaiban.

“Háború van és háborús árak vannak az üzemanyagpiacon, ami plusz terhet ró a magyar családokra”. A KDNP szerint a helyzet tarthatatlan és elfogadhatatlan, ezért “törjük le a háborús benzinárakat”

– fogalmazott.

Véleménye szerint nem engedhető meg, hogy a kereskedők az árak folyamatos emelésével tovább nyerészkedjenek a magyar családokon.

A KDNP – a Fidesszel egyetértésben – mindig is a magyar családok és a béke oldalán állt – emelte ki, megjegyezve: nem engedhető meg, hogy a magyar családok fizessék meg a háború árát.

A benzin árát 24, míg a gázolajét 11 forinttal kellene csökkenteni