Az elődöntőbe búcsúzott az FTC-Green Collect

FTC-Green Collect

A Ferencváros 39-32-re kikapott a görög Olimpiakosz otthonában a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének szombati visszavágóján.

A vendégek keretéből Lékai Máté, Prainer Viktor, Ónodi-Jánoskúti Máté és Csörgő Kristóf hiányzott.

Az FTC rögtön meglépett két góllal, de a 12. percben, amikor már a görögök álltak jobban kettővel, Pásztor István vezetőedző időt kért. Szinte minden magyar találatra kettővel válaszolt az Olimpiakosz, és a 21. percben már 15-11-es előnyben volt. Ezt követően Pásztor újabb időkérésének hatására egy 4-1-es sorozattal felzárkózott az FTC, a szünetben viszont újra három góllal vezettek a jobban védekező hazaiak.

A második félidő elején, a hatékonyabban támadó Olimpiakosz 5-1-es sorozatánál már látszott, hogy a Ferencváros menetelése hamarosan véget ér a harmadik számú európai kupában, és bár tíz perccel a vége előtt visszakapaszkodott mínusz négyre, erre a görögök sorozatban négy találattal válaszoltak, ezzel magabiztossá tették győzelmüket.

Szavvasz Szavvasz tíz, Ivan Sliskovic nyolc, Miha Kavcic hat góllal, Panagiotisz Papantonopulosz 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. 

A vendégeknél Nagy Bence nyolc, Jakub Mikita hat, Bognár Alex és Füzi Dániel öt-öt alkalommal talált be, Borbély Ádám és Győri Kristóf is négy lövést hárított.

Férfi kézilabda Európa-kupa

Elődöntő, visszavágó:

Olimpiakosz SFP (görög) – FTC-Green Collect 39-32 (21-18)
Olimpiakosz:
 Papapantonopulosz, Smocat (kapusok), Domprisz 2, Kandilasz 1, Karampourniotis, Kavcic 6, Mihailidisz 1, Montoro, Papavaszilisz 5, Passziasz 2, Slavuljica, Sliskovic 8, Szavvasz 10, Tzimpoulasz 1, Tzirasz 1, Vida 2.
FTC: Győri K., Borbély (kapusok), Balogh 2, Bognár 5, Bujdosó, Debreczeni 2, Fülöp, Füzi 5, Imre 2, Kovacsics 2, Mikita 6, Nagy B. 8, Pordán, Szepesi.

 Továbbjutott: az Olimpiakosz, 67-60-as összesítéssel.

Forrás: Fradi.hu / MTI

Az FTC döntetlent játszott a kézilabda Európa-kupa elődöntő első meccsén