Az FTC döntetlent játszott a kézilabda Európa-kupa elődöntő első meccsén

Imre Bence
Imre Bence 9 lövésből 8 gólt szerzett. Fotó: MTI/Purger Tamás

A Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a görög Olimpiakosz csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

A magyar csapat keretéből Lékai Máté, Prainer Viktor, Füzi Dániel, Ónodi-Jánoskúti Máté és Csörgő Kristóf hiányzott. Ennek ellenére jól kezdett az FTC, a védekezésén látszott a felkészültség, a visszarendeződése is megfelelő volt, Győri Kristóf pedig remekelt a kapuban. Egyik csapat sem erőltette a gyors játékot, és bár a Ferencváros 5-3-ra és 8-5-re is ellépett, az Olimpiakosz rendre vissza tudott zárkózni.

A szünetben két találat volt a különbség, majd a második félidőben is kiegyenlített játék zajlott a pályán, és nagyjából egyenlő volt a hibák száma is. A hatodik percben 3-2-nél vezettek a görögök, ezt követően az 53. percben tudtak ismét előnybe kerülni egy 4-0-s sorozatuk végén. Az FTC gyorsan fordított és a legvégén a kétgólos győzelemre is volt esélye, de ismét jöttek a hibák, melyeket kihasználva az Olimpiakosz egyenlített.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott jobbszélsője, Imre Bence hét gólt szerzett, négyen pedig négy találattal zártak az FTC-ben. Győri Kristóf tíz, Borbély Ádám két lövést védett. A túloldalon Szavvasz Szavvasz nyolc, Miha Kavcic hét alkalommal talált be, Panagiotisz Papantonopulosznak 11 védése volt.

Férfi kézilabda Európa-kupa

Elődöntő, első mérkőzés:

FTC-Green Collect – Olimpiakosz SFP (görög) 28-28 (13-11)
FTC:
 Győri K., Borbély (kapusok), Balogh 1, Bognár 3, Bujdosó 1, Debreczeni 2, Fülöp, Imre 8, Kovacsics 4, Mészáros Máté, Mészáros Márk, Mikita 4, Nagy B. 4, Pordán 1, Szepesi. 
Olimpiakosz: Papapantonopulosz, Smocat (kapusok), Kandilasz 2, Karampourniotis, Kavcic 7, Mihailidisz, Montoro, Papavaszilisz  1, Passziasz 4, Slavuljica, Sliskovic 2, Szavvasz 8, Tszigaridasz, Tzimpoulasz, Tzirasz 1,Vida 3.

Forrás: MTI

A férfi kézilabda NB I-ben nem bírt egymással a bronzért küzdő FTC és Tatabánya