Marozsán szetthátrányból fordított Jarry ellen

Marozsán
Marozsán Fábián

Marozsán Fábián bravúrral bejutott a harmadik fordulóba az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 9,5 millió dollár összdíjazású férfi versenyében.

A világranglistán 58. játékos a 64 között a 24. helyen kiemelt chilei Nicolas Jarryval találkozott, pályafutása során először. Marozsán rögtön elvesztette az adogatását, és nem tudta kihasználni egyetlen bréklabdáját a nyitószettben, és a 28 éves dél-amerikai fogadóként befejezte a játszmát (3:6).

A folytatásban ismét a 198 centis ellenfél volt fölényben, és 4:1-nél már csak két gémre volt a továbbjutástól, de ekkor nagy fordulat állt be: a 24 esztendős magyar negyedik bréklabdájával már élni tudott, utolérte háromszoros ATP-tornagyőztes chileit, majd heroikus küzdelemben hozta a szettet (7:5).

Az utolsó felvonás már nem a 12 ásza mellett 9 kettős hibát ütő Jarry, hanem Marozsán brékjével indult, aki magabiztosan végigvitte előnyét, és 2 óra 41 perc elteltével kiszerválta a meccset.

A Hajdúszoboszló SE sportolójára – aki a kaliforniai szupertorna egyetlen magyarja – a 32 között a világranglistán 65. brazil Thiago Seyboth Wild vár.

BNP Paribas Open

2. forduló:

Marozsán Fábián – Nicolas Jarry (chilei, 24.) 3:6, 7:5, 6:4

Bondár Anna egyesben és párosban is nyert Portóban