Bondár Anna egyesben és párosban is nyert Portóban

Bondár Anna
Bondár Anna

Bondár Anna szombaton a svájci Celine Naeffel győzött a párosok között a Portóban zajló, 75 ezer dollár összdíjazású keménypályás ITF-tenisztorna döntőjében. Vasárnap győzött az egyéni fináléban is.

A világranglistán 120., 26 éves Bondár Anna szombaton egyesben épp Celine Naef ellen harcolta ki a döntőbe jutást. Párosban Francisca Jorge és Matilde Jorge várt rájuk a fináléban, a portugál kettős 3:1-es vezetése után fordítani tudtak Bondárék és 41 perc alatt szettelőnybe kerültek. A második játszma ugyanennyi ideig tartott, ezúttal azonban a hazai testvérpár bizonyult jobbnak. Így következett a döntő rövidítés, amelyben három mérkőzéslabdát hárítva kerekedtek felül Bondárék.

Bondár Annára az egyes vasárnapi döntőjében a német Noma Noha Akugue (202.) várt. Első találkozójukon két-két brékkel jutottak a nyitószett rövidítéséig, melyben a 26 éves magyar 2-4-ről fordított 7-4-re. A folytatás már simábban alakult, mivel 2:2 után már csak a Hajdúszoboszló SE sportolója nyert gémet. Az összecsapás 1 óra 48 percig tartott.

W75 Porto

Egyes döntő:
    
Bondár Anna (2.) – Noma Noha Akugue (német) 7:6 (7-4), 6:2

Páros, döntő:

Bondár Anna, Celine Naef (magyar, svájci) – Francisca Jorge, Matilde Jorge (portugál) 6:4, 3:6, 11-9 – döntő rövidítés

Naef és Bondár
Celine Naef és Bondár Anna

Fucsovics Márton főtáblára jutott Dubajban

A világranglistán 80. Fucsovics Márton vasárnap a 37 éves Richard Gasquet-val csapott össze, aki jelenleg csak a 126. helyen áll, de 2007-ben hetedikként is jegyezték. A veterán francia – aki márciusban részt vesz a székesfehérvári challenger-versenyen – eddig 603 mérkőzésen győzött ATP-tornákon, és 16 trófeát gyűjtött.

Első találkozójukon Gasquet 1:2-nél elvette a nyíregyházi sportoló adogatását, majd előnyét végigvitte, és magabiztosan hozta az első szettet. A folytatásban nagyot fordult a meccs, mivel Fucsovics kétszer is brékelte riválisát, aki ebben a játszmában csak egy gémet tudott nyerni. Az utolsó felvonásban mindketten stabilan tartották a szerváikat 3:3-ig, ekkor a 32 éves magyar klasszis kihasználta a szett egyetlen bréklabdáját, s ezután már csak egy labdamenetet vesztett adogatóként. A mérkőzés 1 óra 55 percig tartott.

A dubaji 500-as kategóriájú viadal főtábláján így két magyar lesz, az alanyi jogon ott kezdő Marozsán Fábián (60.) a nyolcadik kiemelt spanyol Alejandro Davidovich Fokinával (24.) száll majd szembe.

Fucsovics ellenfele a cseh Jiri Lehecka lesz, 

Dubai Duty Free Tennis Championships 

Selejtező, 2. forduló:
   
Fucsovics Márton (4.) – Richard Gasquet (francia, 8.) 4:6, 6:1, 6:4

Gálfi Dalma a főtábla küszöbén San Diegóban

Gálfi Dalma bejutott a selejtező második, egyben utolsó fordulójába a San Diegóban zajló, 922 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 134. magyar játékos – akit kilencedikként emeltek ki a szervezők a kvalifikációban – szombaton 6:3, 7:5-re verte a 260. helyen álló holland Lesley Pattinarama Kerkhovét, a találkozó 1 óra 27 percig tartott.

A 25 éves balatonfüredi teniszezőre a főtábláért az ötödikként rangsorolt japán Hontama Maj (118.) vár a WTA 500-as besorolású kaliforniai versenyen.

(MTI)

Gálfi Dalma sima győzelemmel kezdett a thaiföldi főtáblán