Kós Hubert és Caeleb Dressel óriási csatát vívott egymással

Dressel
Így repesztett Caeleb Dressel. Fotó: instagram/mike2swim

Kós Hubert az olimpiai bajnok, világcsúcstartó Caeleb Dressellel holtversenyben nyerte a 100 méteres pillangóúszást a Tyr Pro Swim-sorozat San Antonióban zajló állomásán.

A swimmingworldmagazine.com beszámolója szerint az Arizona State 21 éves magyar versenyzője ezúttal kihagyta kedvenc számát, a 200 hátat, amelyen tavaly világbajnok lett, s ezúttal a 100 pillangóra koncentrált.

Kós Hubert és Caeleb Dressel óriási csatát vívott egymással, az utolsó méterekig fej fej mellett haladtak és végül a célba is egyszerre csaptak be. Mindkettőjük ideje 50.84 másodperc lett, ezzel a harmadik helyen állnak az idei világranglistán – 2024-ben ennél gyorsabban csak a svájci Noe Ponti (50.16) és az ausztrál Matt Temple (50.61) úszott 100 pillangón.

 A szakportál megemlíti, hogy idén csak további két versenyző tudott 51 másodperc alá menni ebben a számban, a japán Macumoto Kacuhiro (50.96) és – ugyancsak pénteken – Milák Kristóf (50.99), aki Dresselhez hasonlóan pihenője után most tér vissza, és remekül teljesített a héten a magyar bajnokságon.

Kós Hubert a Swimswam weboldalnak elmondta, hogy valószínűleg nagyon jó lenne vegyes úszásban is, csak ne lenne benne a mellúszás is, említette meg viccesen. Azt viszont elárulta, hogy a 100 és a 200 hát mellett most már megcélozza a 100 pillangó olimpiai döntőjét is Párizsban. 

Kós Hubert 100 méter háton saját országos csúcsát megjavítva győzött

A magyar szövetség közösségi oldalán arról számolt be vasárnap, hogy 53.08 másodperces idejével nemcsak fölényesen diadalmaskodott a texasi városban, hanem három századot faragott eddigi rekordjából, melyet tavaly a fukuokai világbajnoki döntőben ért el.

“Jó ez a sprinterélet. Azért nem rossz, hogy háromból három egyéni csúcsot sikerült elérnem” – mondta a 200 méter hát világbajnoka arra utalva, hogy korábban 100 méter gyorson és pillangón is egyéni legjobbjával csapott célba. 

“Ma este még Bob Bowman is mosolygott. Igaz, aztán felsorolt kábé tizenöt hibát, amit a száz hát alatt csináltam. Az tény, nyitottban nem egyszerű hátat úszni, most úgy sikerült javítanom végre a vb-döntős időmön, hogy úgy tekeregtem, mint egy kígyó”.

A 21 éves úszó arról is beszámolt, hogy a versenyek miatt volt nyolc-kilenc hét könnyítés, de most visszatérnek a kemény munkához, Párizsig már csak edzések lesznek.

Forrás: MÚSZ

Virth Balázs: előrébb tartunk, mint gondoltuk