Bondár Anna és Piros Zombor is kikapott a döntőben

Bondár
Bondár Anna. Fotó: Nicola Demaldi

Bondár Anna kikapott a svájci Bellinzonában rendezett, 75 ezer dollár összdíjazású salakpályás női ITF-tenisztorna vasárnapi döntőjében.

A világranglistán elfoglalt 114. helyével a legjobb magyarként jegyzett játékos, akit a harmadik helyen emeltek ki a szervezők, a WTA-rangsorban 246. francia Lois Boissonnal találkozott, de az első játszmában nem tudta érvényesíteni a papírformát, mert az első két adogató játékát elvesztette, fogadóként pedig csak egyszer nyert, így riválisa került előnybe.

A Hajdúszoboszló SE sportolója a második felvonásban javított, mivel ellenfele valamennyi adogató játékát elnyerte, így az is belefért, hogy két esetben ő is elvesztette. A tornát eldöntő harmadik szettre fordult a kocka, Bondár volt képtelen hozni a saját szervajátékát, így 4:1-re elhúzott Boisson, aki innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

A finálé 2 óra 37 percig tartott.

Döntő:
Boisson (francia)-Bondár (3.) 6:3, 2:6, 6:4

Az első helyen kiemelt, címvédő Piros Zsombor elvesztette a Splitben rendezett, 75 ezer euró összdíjazású salakpályás challenger-tenisztorna vasárnapi döntőjét.

A világranglistán 114. magyar játékos végig kiélezett, szoros küzdelmet vívott a szlovák Jozef Kovalikkal (179.), aki az első játszma végén a lehető legjobbkor brékelve került előnybe. A második felvonásban pedig a magyar Davis Kupa-válogatott alapembere tudott a szett hajrájában gémet nyerni fogadóként.

A tornagyőzelmet eldöntő harmadik játszmában is fej fej mellett haladtak a felek, mígnem Kovalik 6:5-ös vezetésénél a negyedik mérkőzéslabdáját kihasználva elvette Piros adogató játékát, amivel le is zárta a 2 óra 36 perces összecsapást.

Split Open

Döntő:
Jozef Kovalik (szlovák)-Piros Zsombor (1.) 6:4, 5:7, 7:5

(MTI)

Marozsán Fábián: a Grand Slam-kiemelés és az olimpia a cél