Kézilabda nézőcsúcs a Németország-Svájc találkozón

Düsseldorf
Fotó: Anze Malovrh / kolektiff

Az olimpiai címvédő Franciaország 39-29-re legyőzte Észak-Macedóniát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitómérkőzésén.

 A Telekom Veszprém francia játékosai közül a balszélső Hugo Descat mind a hét lövését gólra váltotta, a beálló Ludovic Fabregas és az irányító Kentin Mahé három-három, a szintén irányító Nedim Remili egy alkalommal talált be.

A düsseldorfi labdarúgóstadionban, a Merkur Spiel-Arenában sportági világcsúcsot jelentő 53 ezer néző látta a mérkőzést. Az eddigi rekordot a 2014 szeptemberében 44 189 szurkoló előtt rendezett Rhein-Neckar Löwen – HSV Hamburg német bajnoki találkozó jelentette a frankfurti futballstadionban.

“Fantasztikus a hangulat, tényleg megtelt az aréna, bár a legfelső sorokból biztosan nem látnak valami jól az emberek. Nagyon furcsa érzés, pedig mi nem is ülünk annyira messze a pályától” – nyilatkozta az MTI-nek a helyszínről Ilyés Ferenc, a magyar szövetség elnöke.

Hozzátette, sokan be sem jutottak a stadionba, és eladó jegy reményében várakoztak a bejáratoknál.

“Nagyon jól fel van építve a program, aki számít a német kézilabdasportban, azt meghívták, például a teljes 2007-es világbajnok csapatuk itt van” – mondta a játékosként 229-szeres válogatott Ilyés.

Elárulta, találkoztak az európai szövetség vezetőivel, akik nagyon boldogok, hogy mennyire sikeres a rendezvény, és nem csak a szerdai, hanem az egész torna annak ígérkezik.

A házigazda német válogatott 27-14-re legyőzte Svájcot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság első játéknapján, szerdán Düsseldorfban.

Az 53 568 néző előtt rendezett mérkőzésen a német Juri Knorr volt a mezőny legeredményesebb játékosa, aki 12 lövésből hat gólt szerzett.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság

A csoport, 1. forduló:

Németország – Svájc 27-14 (13-8)
Franciaország – Észak-Macedónia 39-29 (17-13)

(MTI)

Egygólos magyar vereség a csehektől