Hazai vereséggel kezdte az elődöntőt az FTC-Telekom

FTC-Telekom
Fotó: Tumbász Hédi

A magyar bajnok Ferencváros 4-2-re kikapott hazai pályán a Csíkszeredától a jégkorong Erste Liga elődöntőjének első mérkőzésén.

Az alapszakaszgyőztes zöld-fehérek 1-0-s és 2-1-es vendégvezetésnél is egyenlíteni tudtak, de a csíkiak az 59. és a 60. percben szerzett gólokkal – utóbbi üres kapus találat volt – megnyerték az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc nyitányát.

A második mérkőzés szombaton lesz ugyancsak a Tüskecsarnokban.

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője

“Valamennyire lehetett számítani rá, hogy az elején jobb lesz az ellenfél, ők egy komoly szériából, lendületből érkeztek, komoly rájátszás-fordulatszámon pörögtek. Mi egy talán picit egyszerűbb első körön vagyunk túl, ami után kapott néhány nap pihenőt a csapat. Ilyenkor törvényszerűen kicsit rozsdásabb a csapat az újabb mérkőzés elején, ez az első harmadban látszott is, és ki is harcolta a vezetést a Csíkszereda. Utána viszont már jól játszottunk, a második harmadban jól jöttünk vissza a meccsbe. Talán a plexitörés a mi lendületünket fogta vissza kissé, de nem túlságosan, mert utána is sok helyzetünk volt és jól játszottunk. Végre azt a hokit játszottuk, amit megbeszéltünk, kezdtünk belerázódni a meccsbe. És ugye a speciális játékok… Öt az öt ellen megnyertük a meccset 2-0-ra, de több mint kétszer annyi kiállításpercünk volt, mint az ellenfélnek, ők pedig négy emberelőnyből hármat gólra váltottak. Egyenlő létszámban úgy érzem, jobbak voltunk, úgyhogy ezt kell tovább vinni. Vagy kevesebb kiállítást kell csinálnunk, vagy fel kell javulnia az emberhátrányos védekezésnek. Ezúttal végül a több emberelőnyével nyerte meg a Csíkszereda a mérkőzést. Holnap új nap jön, és ha úgy játszunk, mint ma öt az öt ellen, akkor abszolút van esélyünk kiegyenlíteni a párharcot.”

Mark LeRose, az SC Csíkszereda másodedzője

„Nagyon erős ellenféllel találkoztunk, akik megnyerték az alapszakaszt. Szerencsénk is volt, és nagy fegyvertény, hogy legyőztük őket, mert tényleg egy nagyon jó csapatról beszélünk. Továbbra is felkészültnek kell lennünk egy ilyen ellenféllel szemben.”

A Brassó saját közönsége előtt 5-3-ra legyőzte a címvédő Gyergyót

A hazaiaktól a kanadai Philippe Cornet és a cseh Radim Valchar is két gólt szerzett, utóbbinak volt két gólpassza is.

A brassóiak a negyeddöntőben a DVTK-t búcsúztatták, míg a Gyergyói HK az Újpestet verte 4-0-s összesítéssel.

A két erdélyi csapat tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor a későbbi győztes gyergyóiak hétmeccses párharcban búcsúztatták riválisukat.

A második mérkőzés szombaton lesz ugyancsak Brassóban.

Jégkorong Erste Liga

Elődöntő, 1. mérkőzés:

FTC-Telekom – SC Csíkszereda 2-4 (0-1, 1-0, 1-3)
Gól:
 Galajda Zsombor (40., 46.), ill. Jevgenyij Szkacskov (8., emberelőnyben), David Levin (41., emberelőnyben), Balázs Szabolcs Péter (59., emberelőnyben, Rokaly Szilárd (60., üres kapuba)

Corona Brasov – Gyergyói HK 5-3 (1-1, 3-1, 1-1)
Gól:
 Philippe Cornet (17., emberelőnyben, 33.), Radim Valchar (31., emberhátrányban, 59., emberelőnyben), Albert Zagidullin (37., emberelőnyben), ill. Sebastien Sylvestre (1.), Császár Hunor (38.), Matias Péteri (47., emberelőnyben)

Forrás: MJSZ / MTI

Elődöntőben a Csíkszereda, magyar bajnok az FTC-Telekom