Dupla koronát kapot a What Car?-tól a Toyota Corolla

Kettős sikert ért el az Egyesült Királyságban készülő Toyota Corolla a 2024-es rangos What Car? Awards díjátadón. A Corolla Hatchback-kel az Év Családi Autója, a Corolla Touring Sports pedig az Év Kombi Autója díjat hozta el. A nagy-britanniai gyártású modell elsöprő sikert aratott a zsűri berkeiben kitűnő ár-érték arányával és az ezzel ötvözött üzemanyag hatékonyságával.

A Toyota Corolla letarolta kategóriáját a 2024-es What Car? Awards díjátadón, ahol a Hatchback modell az Év Családi Autója, a Touring Sports változat pedig az Év Kombi Autója elismerést gyűjtötte be. Ez az autózás történetének egyik legismertebb és legsikeresebb márkájának hazai sikere, mivel mindkét autót Nagy-Britanniában gyártja a Toyota. Sikerüket azzal pecsételték meg, hogy ésszerű üzemeltetési költségeikkel, jó vezetési élményükkel, mindennapi praktikusságukkal és kiváló megbízhatóságukkal lenyűgözték a zsűrit.

Az új autók piacának számos részén tapasztalható költségspirálok ellenére a Corolla a még mindig ésszerű árakat kiemelkedő üzemanyag-hatékonysággal ötvözi. Azonban ez többről szól, mint az egyszerű számok. A Corolla megnyugtató kezelhetőséget kínál, és az egyik legjobban vezethető családi autó, ami csak kapható. Ráadásul felhasználóbarát utastere a tartósság érzését kelti, amit a Toyota kiváló megbízhatósági adatai is alátámasztanak.” – fogalmazott a londoni díjátadón Steve Huntingford, a What Car? szerkesztője.

Huntingford ugyanilyen elánnal dicsérte a Touring Sports modellt is, és hozzátette: „Hatchback testvéréhez hasonlóan a Corolla Touring Sports is lenyűgöző menetkomforttal rendelkezik, egyszerre rugalmas és jól irányítható. Mindeközben hibrid technológiája egyszerre nyújt kiváló teljesítményt és kiemelkedő hatékonyságot. Kombi lévén mindez nem számítana, ha a praktikum terén csalódást okozna, de az utastér kiváló, és nagy, szögletes csomagtartót kapunk alacsony, sík padlóval, amely nagyszerű a nagy rakományok szállításához.”

Ezek a díjak nagyra értékelt megbecsülést jelentenek a Corolla modellcsaládunk számára. A mai Hatchback és Touring Sports a teljesítmény és a hatékonyság még erősebb egyensúlyát nyújtja legújabb hibrid rendszerünk révén – ami világelső technológiánk ötödik generációja. Ráadásul a TMUK-gyárainkban dolgozó szakképzett csapatok a legmagasabb színvonalon dolgoznak annak érdekében, hogy az ügyfelek biztosak lehessenek a kivételes minőség, a tartósság és a megbízhatóság terén, amit a piacvezető, akár 10 évig tartó nyugalmat biztosító garancia is tükröz.” – fogalmazott a díjak kapcsán a Toyota nagy-britanniai kommunikációs vezetője.