Hátrányban az Erste Liga címvédője

Gyergyói HK

A Brassó 2-0-ra nyert a címvédő Gyergyó otthonában, míg a Ferencváros négygólos vereséget szenvedett Csíkszeredában a jégkorong Erste Liga elődöntőjében.

A Brassó a 12. percben Kóger Dániel révén került előnybe a keddi játéknapon, majd az utolsó játékrész közepén biztosította be győzelmét, ezzel vezet a párharcban. 

Strenk Hunor, a Corona Brasov másodedzője

“A mi szánk íze szerint alakult a mérkőzés, volt egy játéktervünk, és ezt nagyjából sikerült is kivitelezni. Az első harmadban kicsit több lehetőséget tudtunk kialakítani, mint a Gyergyó, aztán a második harmadot már az oda-vissza játék jellemezte. Helyén volt a védekezésünk, jól blokkoltunk, jól takarítottunk a kapus előtt, szereztünk egy nagyon fontos gólt, a másodikat, összességében ez volt a kulcsa a győzelmünknek.”

Szilassy Zoltán, a Gyergyói HK vezetőedzője

“Hozzávetőleg 67 próbálkozásból 19 ment kapura, ez az, amin feltétlen javítani kell. Az előnyünk ma nem működött, megtettük a lépéseket az egyenlítéshez, de valamiért nem ment. Ezt a valamit kell reggelre megtalálni. Sokkal jobban kell ásni, kaparni, fájdalmakat okozni az ellenfél kapuja előtt, és akkor góllá érnek a támadásaink.”

A játéknap másik összecsapásán a már magyar bajnok FTC nem találta a Csíkszereda játékának ellenszerét, a hazai együttes mindegyik harmadban – az elsőben kétszer is – betalált a vendégek kapujába. Novak Vaclav alakulata ezzel a sikerrel a Brassóhoz hasonlóan előnyből várja a folytatást.

Václav Novák, a Csíkszereda vezetőedzője

“Boldog vagyok, remélem holnap is lesz okom rá. Nagyon jól harcolt az egész csapat, nagyon büszke vagyok rájuk. Köszönöm szépen a szurkolóknak, akik sokat segítettek ma is nekünk. Megyünk tovább! Koncentrálunk a holnapi meccsre.”

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője

“Úgy gondolom, hogy a második pesti mérkőzés után várható volt, hogy a Csíkszereda vissza akar jönni, és megmutatni, hogy az az eredmény, amit ott elértek, nem egy megszokott eredmény, hogy egy ilyen jó csapatot egy másik csapat az elődöntőben 6-1-re meg tud verni. Úgy érzem, hogy nem biztos, hogy erre teljesen készen tudtunk állni. Talán ez a 6-1-es győzelem egy picit elvitte a gondolatainkat. Tudjuk nagyon jól, hogy a rájátszásban teljesen mindegy, ki mennyire nyer, nem szabad foglalkozni az előző meccsel, mindig a következő mérkőzés az, ami számít. Ma elég gyorsan ellépett 2-0-ra a Csíkszereda, és utána már csak rohantunk az eredmény után. Megvoltak a helyzeteink, de ma nem akartak bepattanni, vagy nem dolgoztunk értük elég keményen, de volt rengeteg helyzetünk, kapu előtt pattogó korongok, üres kapuk, szóval ezekben kell feljavulni, és jobban ráfókuszálni a holnapi mérkőzésre, valamint megtalálni a módját, hogy ezeket a helyzeteket értékesítsük.”

A szerdai elődöntős mérkőzéseket ismét Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában rendezik.  

Jégkorong Erste Liga

Elődöntő, 3. mérkőzés:

Gyergyói HK – Corona Brasov 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Gól:
 Kóger Dániel (12., emberelőnyben), Connor Sullivan Sills (50.)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Corona Brasov javára. 

SC Csíkszereda – FTC-Telekom 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Gól:
 Eduard Casaneanu (6.), Balázs Szabolcs Péter (20.), Rokaly Szilárd (25.), David Levin (58., üres kapuba)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 az SC Csíkszereda javára.

Forrás: MJSZ / MTI

Hazai vereséggel kezdte az elődöntőt az FTC-Telekom