Gulácsi Péter visszatért a Lipcse kapujába

Gulácsi
Gulácsi Péter

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa azt mondta: nagyon hosszúnak érezte az elmúlt egy évet, mire sérülése után újra védhetett.

A hálóőr állt a német csapat kapujában szerdán, a Young Boys ellen 2-1-re megnyert hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Gulácsi Péter tavaly októberben, a Celtic Glasgow elleni BL-mérkőzésen térdszalagszakadást szenvedett, és csaknem egy évig nem játszott. Visszatérése óta még csak a kupában védett, idegenben, így a mostani volt az első hazai meccse.

“Itt mindig különleges játszani” – nyilatkozott a magyar játékos klubja honlapján.

“Nagyon hosszú év volt, amíg nem léphettem pályára. Boldog vagyok, hogy ma játszhattam. A Bajnokok Ligája-esték mindig nagyszerűek, nagyon élveztem.”

Az már a szerdai meccs előtt biztos volt, hogy az RB Leipzig továbblép a nyolcaddöntőbe.

“Mindkét csapat nagyon kompakt volt az első félidőben, és nem nagyon kockáztatott. Ezzel együtt túl sokszor vesztettünk labdát és nem tudtuk annyira uralni a játékot, amennyire akartuk. A második játékrész már nyíltabb volt. Remek gólokat szereztünk a megfelelő pillanatokban. Volt jó néhány lehetőségünk és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk”- fogalmazott Gulácsi.

A G csoportban már az utolsó játéknap előtt kialakult a sorrend, a címvédő Manchester City mögött a lipcseiek másodikként jutottak tovább. Az európai kupasorozatok sorsolását a tavaszi folytatásra hétfőn tartják Nyonban.

(MTI)

Négy spanyol klub maradt állva a Bajnokok Ligájában