Gadányi Zoltána megnyerte a reményfutamot

Gadányi

Gadányi Zoltána megnyerte a vasárnapi reményfutamát az evezősök luzerni világkvalifikációs viadalán, amely az utolsó lehetőség az olimpiai kvótaszerzésre. 

Női egypárban Gadányi Zoltánának nem sikerült egyenes ágon továbbjutnia

A 26 éves magyar jól rajtolt és féltávig a mezőnnyel haladt, de utána leszakadt a svájci, spanyol, szlovén hármasról és végül a negyedik helyen ért célba (7:52.68 p). 

Az időjárási körülmények miatt másfél órával később kezdődött délutáni programban, viszont magabiztos versenyzéssel 8:03.23 perces idővel nyerte meg reményfutamát, ezzel bebiztosította helyét a hétfői elődöntőben. 

Pétervári-Molnár Bendegúz futamgyőzelemmel jutott tovább Luzernben

Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypár harmadik előfutamának hatos pályáján kezdte meg a versenyt, az első négy biztosította a helyét a középdöntőben. A Budapest Evezős Egyesület sportolója remekül rajtolt, a táv első felében a második helyen haladt, majd 1500-nál kínai riválisa megelőzte, de a hajrában tempót váltott és 7:04.8 perces idővel megnyerte a futamot. 

A kormányos nélküli kettesek előfutamában a Simon Béla, Juhász Adrián Európa-bajnok páros állt rajthoz és 6:58.08 perces idejével a harmadik helyen jutott tovább a hétfői elődöntőbe a litván és a szerb kettes mögött.

(MTI)

Galambos Péter negyedik helyével zártak a magyarok az evezős Európa-bajnokságon