Ezüstérmes a magyar női kardcsapat Belgiumban

női kardcsapat
Márton Anna, Szűcs Luca, Pusztai Liza és Battai Sugár. Fotó: Eva Pavía #BizziTeam

Ezüstérmet nyert a magyar csapat a női kardozók belgiumi világkupa-viadalán, Sint-Niklaasban.

Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca összeállítású, világbajnoki címvédő együttes a nyolcaddöntőben kapcsolódott be a vasárnapi versenybe, ott 45-30-ra győzte le a németeket, majd a nyolc között 45-41-re az olaszokat, a fináléért pedig 45-42-re a dél-koreaiakat. A döntőben a magyarok a franciákkal kerültek szembe, akiket a legutóbbi két vb-döntőben legyőztek. Ezúttal az ellenfél nyert 45-32-re.

A magyar női csapat már korábban biztosította olimpiai részvételét, de fontos volt, hogy megőrizze második helyét a rangsorban. Ez alapján párosítják ugyanis a nyári játékokon az együtteseket, és nem mindegy, milyen erősségű ellenféllel kezd a magyar válogatott a negyeddöntőben. A csapatkvóta egyben három egyéni indulói helyet is garantál.

“Büszke vagyok a lányokra. A mai ezüstérem is nagy fegyvertény, de az még inkább annak tekinthető, hogy a kvalifikációs sorozatban hét versenyből ötször állhattunk dobogóra, egyszer a világbajnoki tetejére” – nyilatkozott a hunfencing.hu oldalnak Gárdos Gábor vezetőedző

“A vasárnapi verseny is azt bizonyította számomra, amit a korábbiak: ez a négyes bármilyen felállásban eredményes tud lenni, mindig számíthatnak a másikra a lányok.” 

A belgiumi vk egyéni versenye nem hozott kiemelkedő magyar eredményt: Márton Anna és Pusztai Liza jutott a legmesszebb, ők mindketten a nyolcaddöntőben fejezték be szereplésüket szombaton.

Női kardban ezzel a versennyel ért véget az egyéves kvalifikációs időszak.

Női kardcsapat Világkupa, St. Niklas, 20 induló

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:30 (Szűcs +8, Pusztai +4, Battai +3).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:41 (Battai +4, Szűcs +3, Márton +1, Pusztai -4).

Elődöntő: Magyarország-Korea 45:42 (Szűcs +8, Battai +6, Márton -2, Pusztai -9).

Döntő: Magyarország-Franciaország 32:45 (Battai +1, Pusztai -1, Szűcs -3, Márton -10).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Magyarország (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca, válogatott edző: Gárdos Gábor, edzők: Dávid László, Gárdos Gábor, Ravasz Etele, Bódy István, Bódy Benjámin), 3. Ukrajna.

(MTI)

Olimpiai kvótát szerzett Dósa Dániel és Pásztor Flóra