Először nyerte meg a jégkorong Erste Ligát a Corona Brassó

Kóger Dániel
Kóger Dániel, a győztes Corona Brasov csapatkapitánya ünnepel a kupával a jégkorong Erste Liga döntője Corona Brasov - FTC Telekom negyedik mérkőzésének végén a brassói Olimpiai Jégpályán. Fotó: MTI/Veres Nándor

Fennállása során először lett bajnok a Corona Brasov a jégkorong Erste Ligában, miután a döntő negyedik mérkőzésén is legyőzte az FTC-Telekomot.

A magyar bajnok FTC a döntő első harmadában lőtt három gólt, de már azt a budapesti találkozót is elveszítette 5-3-ra, akárcsak a szombatit 4-0-ra, ráadásul kedden Brassóban is alulmaradt 5-2-re, így a Corona közel került története első bajnoki címéhez.

Alaposan bekezdett a házigazda, és bár kihagyott egy emberelőnyt, a 8. percben kontrából Judd Blackwater nem hibázott, Arany Gergely lábai között lőtt a kapuba. Ezt követően erőre kapott az FTC, de két fórt is elpuskázott.

A második harmadban Nolan LaPorte kiállításával megtört a vendégek lendülete, majd a 31. percben Albert Zagidullintakarásból leadott távoli lövésével már két gól volt a különbség. 

Egy újabb felesleges kiállítás után Sebastien Piche kísérletébe Philippe Cornet tette bele az ütőjét, így 3-0-ra alakult az állás. 

A hajrában több ferencvárosi légiós is kiült a büntetőpadra, a hazaiak pedig egy újabb kontrából megint eredményesek voltak Szabó Pál Krisztián révén. Az utolsó percekben az FTC is emberelőnybe került, ebből Nagy Gergő talált be, így a becsületgól megszerzése sikerült.

Jégkorong Erste Liga

Döntő, 4. mérkőzés: 

Corona Brasov – FTC-Telekom 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Gól:
 Blackwater (8.), Zagidullin (31.), Cornet (50., emberelőnyben), Szabó (58.), illetve Nagy G. (59., emberelőnyben)

    A párharcot 4-0-s összesítéssel a Corona Brasov nyerte.

Forrás: MJSZ / MTI

Újabb brassói győzelemmel már 3-0 a döntőben