Újabb brassói győzelemmel már 3-0 a döntőben

Corona Brasov

A Corona Brasov 5-2-re legyőzte az alapszakaszelső vendég Ferencvárost a jégkorong Erste Liga keddi döntőjében, így összesítésben 3-0-ra vezet.

A magyar bajnok FTC a döntő első harmadában lőtt három gólt, ám már azt a találkozót is elveszítette 5-3-ra, akárcsak a szombati csatát 4-0-ra, így az utóbbi öt játékrészben nem talált be, miközben kilenc gólt kapott.

A zöld-fehérek célja, hogy legalább az egyik brassói mérkőzésen nyerjenek, máskülönben a rivális fennállása során először megnyeri az Erste Ligát.

A kezdeti puhatolózás után a harmad derekán felpörögtek az események. Előbb egy kontrából vezetést szerzett a Brassó, majd Vladimir Roth emberelőnyben leadott távoli lövésével egyenlített a rivális. Az FTC 124 perc 45 másodperc után vette be Alex Dubeau kapuját.

A második harmad elején fórban a Corona újra vezetéshez jutott, Sebastien Piche távoli lövésébe Jared van Wormer nyúlt bele. A meccs derekán 63 másodperc alatt újabb két hazai gól született egyaránt kontrából. Majd 4-1 után Nagy Gergő szépített, miután elfeledkeztek róla a védők.

A záró játékrészben jól védekezett a Corona és végül üres kapus góllal magabiztos sikert aratott.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc negyedik mérkőzését szerdán rendezik ugyancsak Brassóban, és ha megint nyer a házigazda, akkor fennállása során először lesz ligaelső.

Jégkorong ERSTE LIGA

Döntő, 3. mérkőzés: 

Corona Brasov – FTC-Telekom 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)
Gól:
 Ryan Gerald Lowney (14.), Jared Michael van Wormer (26., emberelőnyben), Connor Sullivan Sills (31.), Samuel Owen Williams (32.), Radim Valchar (60., üres kapuba), illetve Vladimir Roth (15., emberelőnyben), Nagy Gergő (33.)

    Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0 a Brassó javára.

Forrás: MJSZ / MTI

A Brassó nyerte a döntő második meccsét is 

Az FTC harmadszor, a Brassó először lehet bajnok a jégkorong Erste Ligában